Yüksekova'nın yeniden inşası için çağrı

Yüksekova'nın yeniden inşası için çağrı

Başkale Belediyesi bünyesinde faaliyet yürüten Göç Birimi, yasağın kısmi olarak kaldırıldığı Yüksekova'nın yeniden inşası için duyarlılık çağrısı yaptı.

Sokağa çıkma yasağı boyunca Başkale'ye giden gelen Yüksekova'lıi ailelerle dayanışmak amacıyla Başkale Belediyesi bünyesinde kurulan Göç Birimi, 13 Mart'tan bu yana 500'ün üzerinde ailenin gıda ve barınma sorununa çözüm buldu. Belediye çalışanı Rojbin Fırat, bu süre zarfında kendilerinin dışında Büyükşehir Belediyesi ve kent esnafının da Yüksekova halkı ile dayanıştığını söyledi.

Yasağın kaldırılması ardından ailelerin Yükskeova'ya geri dönmeye başladığını kaydeden Fırat, “Çoğu Ramazan'dan sonra geri gidecek. Ramazan'ın bitmesini bekleyen aileler var. Onlar gittikten sonra da yardımlarımızı sürdüreceğiz. Gever halkının ihtiyaçları doğrultusunda çalışmalarımıza devam edeceğiz ”dedi. 

Çalışmalar sürecek ama dayanışmaya ihtiyaç var 

Yasağın kaldırılması ardından Yükskeova'da yaşanan barınma sorunu nedeniyle çoğu yurttaşın Başkale'ye geri dönmek zorunda kaldığını ifade eden Fırat, şunları aktardı: “Biz bu süreçte de çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ama özellikle barınma sorunu için Büyükşehir Belediyemizden, sivil toplum örgütlerinden ve derneklerden çalışmalarımıza katkıda bulunmalarını bekliyoruz.” 

Ailelerin kente geri dönmek istediğini ancak barınma ve temel gıdaya erişim sorunu yaşadıklarını kaydeden Göç Birimi bünyesinde çalışan Rıdvan Oktay ise, “Aileler gitmek istiyorlar. Gever’e gidip evlerinin yıkıldığını görünce geri dönenler var. Herkesin bu konuda birlik olması lazım. Gever’de yıkılan evlerin bir an önce yapılması gerekiyor. Bunu ancak el birliğiyle inşa edebiliriz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.