Yüksekovalı yatırımcıların ve çiftçilerin dikkatine: Hibe desteği sürüyor

Yüksekovalı yatırımcıların ve çiftçilerin dikkatine: Hibe desteği sürüyor

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, hibe desteği için başvuruların başladığı ve son başvuru tarihinin 11 Aralık 2017 olduğu kaydedildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, hibe desteğinden yaralanmak isteyen yurttaşlar için açıklama yaptı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, hibe desteği için başvuruların başladığı belirtildi.

Açıklamada, hibe programından yararlanmak isteyen yatırımcıların, 11 Aralık 2017 tarihine kadar proje başvurularını uzman danışmanlar veya elektronik ağ ‘www.tarim.gov.tr ‘ adresi üzerinden yapmaları gerektiği ifade edildi.

Öte yandan açıklamada devamında, proje konularına ilişkin detaylar ise şu şekilde belirtildi:

Ekonomik Yatırımlar: Bitkisel ürünlerin, hayvansal ürünlerin ve su ürünlerinin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması,  soğuk hava deposu, çelik silo, hayvansal ve bitkisel orijinli gübre işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması, yenilenebilir enerji kullanan yeni sera, yenilenebilir enerji üretim tesisleri, tarımsal üretime yönelik sabit yatırımlar.

Kırsal Ekonomik Altyapı Yatırımları: Kırsal turizm yatırımları, fiftlik faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik altyapı sistemleri, el sanatları ve katma değerli ürünler, bilişim sistemleri ve eğitimi, hibe desteği kapsamında değerlendirilecek.

12. etapta Ekonomik yatırım konularında hibeye esas proje üst limitleri:

Ekonomik yatırım konularında hibeye esas proje üst tutarı; Yatırım niteliği yeni tesis olan başvurularda 2.000.000 Türk Lirası, Yatırım niteliği kapasite artırımı ve/veya teknoloji yenileme olan başvurularda 1.500.000 Türk Lirası, Yatırım niteliği tamamlama olan başvurularda ise 1.750.000 Türk Lirası, üst limitini geçemez.

Kırsal ekonomik alt yapı yatırım konularında hibeye esas proje üst tutarı; Kırsal turizme yönelik niteliği yeni tesis olan yatırımlar için 1.500.000 Türk Lirası, diğer yatırım konuları için 500.000 Türk Lirası üst limitini geçemez. Hibeye esas proje tutarı alt limiti en az 30.000 Türk Lirası'dır. Bu limitin altındaki başvurular kabul edilmez.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.