Yüksekovalı ücretli öğretmenler: Sömürülüyoruz

Yüksekovalı ücretli öğretmenler: Sömürülüyoruz

Yüksekova’da atanamadıkları için ücretli öğretmenlik yapan öğretmenler bir basın açıklaması düzenledi.

ÖMER OĞUZ / YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA - İlçe Milli Eğitim müdürlüğü önünde bir araya gelen çok sayıda ücretli öğretmen, çalışma koşulları hakkında şikayetlerini dile getirerek çeşitli taleplerde bulundu.

Ücretli öğretmenler adına açıklama yapan Cahit Aykat, bölgedeki öğretmen açığına dikkat çekti. Milli Eğitim Bakanlığı’nın bölgedeki öğretmen açığını ücretli öğretmenleri ucuza çalıştırarak kapatmaya çalıştığını belirten Aykat, “Ücretli öğretmenler haftada 30 saat derse giriyor, haftada en az 2 gün görev yaptığımız okullarda nöbet tutuyoruz. Üstelik milli bayramlarda törenlerde bulunmamıza rağmen gerek Milli Eğitim Bakanlığı olsun gerek İl Milli Eğitim Müdürlüğü olsun idari ve resmi tatillerde ücretli öğretmenlerin ek dersleri kesilirken kadrolu öğretmenlerin ek dersleri yatırılmaktadır” dedi.

TOPLU OLARAK İŞ BIRAKIRIZ

Az ücretle sömürüldüklerini belirten Aykat şöyle devam etti:

“Türkiye’nin her yerinde okulların ilk haftasında ücretli öğretmenler göreve başlarken Hakkari’de özellikle de Yüksekova’da bu görevlendirme iki ay geciktiriliyor. Bu süre zarfında hem öğrenciler hem de öğretmenler geri kalmaktadırlar. Ve Milli Eğitim Müdürlüğümüz ücretli öğretmen alımında öne sürdüğü kriterlere uymayarak kendi keyfi uygulamalarla öğretmen alımları yapmaktadırlar. Örneğin 4 yıllık sınıf öğretmenliği mezunu meslektaşımız dururken yüksekokul mezunu olan kişiler sınıf öğretmeni olarak istedikleri yere dahi görevlendirilmektedirler. Bizlerin bugün burada toplanma sebebimiz bütün bu haksızlıkların biran önce son bulması 23-24 Nisan, 5 Mayıs, 19 Mayıs tarihlerinde kesilen ek derslerimizin biran önce hesaplarımıza yatırılmasını bekliyor ve bu keyfi uygulamaların kişisellikten kurtulmasını istiyoruz. Bizler ücretli olarak çalıştırılsak bile kesinlikle köle değiliz ve bize köle muamelesi yapılmasını istemiyoruz buna da asla izin vermeyeceğiz. Az önce belirttiğimiz bu haksızlığı derhal son bulması, aksi takdirde bugünden itibaren toplu bir şekilde istifa edeceğimizi belirtmek istiyoruz. Şimdiye kadar susuyorsak bunun yegâne nedeni öğrencilerimize olan saygımızdır. Her ne kadar müdürlük bu keyfi uygulamalarla bizi cezalandırmak isterse de bunun acısını hiçbir şekilde öğrencilerimizden çıkartmadık, bir eğitmen olarak yapmamız gerekeni en iyi şekilde yapmışızdır. Bu durumda hiçbir şekilde düşünülmeyen öğrencilerimizi bizler onları en iyi şekilde düşünüp onlar için en iyisini yapmaya devam edeceğiz. Olası bir toplu istifa durumunda öğrencilerin mağdur olmasını istemiyoruz. Ayrıca bütün kurumların, idarecilerin bu haksızlık karşısında yanımızda olmalarını istiyoruz. Bugün burada olup bize desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ediyoruz”

ucretliogretmenler3.jpg

Aykat, ücretli öğretmenler olarak taleplerini şu şekilde sıraladı:

“- Kadrolu öğretmenlere sağlanan bütün imkanlardan yararlanmak istiyoruz.

- Yüksekova2da yapılan ücretli öğretmenlik alımlarının zamanında yapılması ve bunu bir komisyon tarafından yapılmasını istiyoruz. Bu komisyon sendikalar, okul idarecilerinden oluşmasını istiyoruz. 

- Köy okullarında çalışan öğretmen arkadaşlarımız için ulaşım ve barınma ihtiyaçlarının milli eğitimin bütçesinden karşılanmasını istiyoruz. Zaten aldığımız iç kuruş bunu ulaşım ve barınma için harcadığımızda maddi olarak zor durumda kalıyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum