Yüksekovalı Rap Sanatçısı Senar Renda'nın yeni albümü çıktı

Yüksekovalı Kürtçe Rap Sanatçısı Senar Renda'nın yeni albümü "Sînor" yayınlandı.

Kom Müzik'te yayınlanan Senar Renda'nın 3. albümü, altı dolu dolu Rap şarkılarıyla dinleyicilerle buluşuyor. Renda'nın yeni albümünde yer alan "Eve Wexte", "Dê bide", "Pêt a Geverê", "Pûç û Vala", "Ez kî me" ve "Derya Derda" isimli şarkılar, Renda'nın müzikal yeteneğini ve söz yazarlığını bir kez daha ortaya koyuyor.

"Acıları ve üzüntüleri işlemeye çalıştım"

Renda yeni albümü ile ilgili Yüksekova Haber'e konuştu. 1988 yılında Yüksekova'da doğduğunu belirten Renda, lise eğitimini tamamladıktan sonra Gever Kültür Merkezi'nde çalışmaya başladığını söyledi. Gever Kültür Merkezi bünyesinde halk oyunlarını öğretmenliğinin yanı sıra şarkı söyleyerek de kültürel çalışmalara katkı sağladığını belirten Renda, "Sînor" albümüyle, duygusal acıları ve üzüntüleri işlemeye çalıştım" dedi.

Beste ve söz yazıyor

Geçmiş yıllarında müzik kariyerinde zorluklarla karşılaşsa da, içindeki tutkuyla mücadele eden Senar Renda, 2022 yılında Aranjör Abdullah Kırbaş ile tanışmasının kendisi için bir dönüm noktası olduğunu söyledi. Bugün, Senar Renda'nın adı sadece rap müziğiyle değil, aynı zamanda her müzik dalında beste ve söz yazımıyla da anılıyor.

Dinleyicilere içten bir yolculuk sunuyor

Şarkılarında karşılaştığı zorlukları bulmak mümkün olan Renda, müziğindeki sınırları ve engelleri cesaretle ele alarak, dinleyicilere içten bir yolculuk sunuyor. 15 senedir rap müziğiyle uğraşan sanatçı, 2022'de "Hatin" albümüyle profesyonel bir çıkış yaparak adını duyurdu ve 2023'te "Bîrdoz" adlı albümü yayınladı.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum