Yüksekovalı öğrencilerin proje başarısı

Yüksekovalı öğrencilerin proje başarısı

Yüksekovalı öğrencilerin hazırladığı ‘’Doğam İçin RES’’ (DİRES) projesi TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında ikinci oldu.

YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA  - Şemsettin Onay Anadolu Lisesi 11'inci sınıf öğrencisi Erzan Orhan ile 12'nci sınıf öğrencisi Melisa Atak, Hakkâri’de meydana gelen elektrik kesintilerine dikkat çekmek amacıyla yaptıkları ‘’Doğam İçin RES’’ (DİRES) projesi ile katıldıkları Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında önce bölgede birinci seçildi.

Daha sonra ise Türkiye ikincisi seçilerek şu ana kadar Hakkâri’deki en iyi dereceyi elde etti.

Şemsettin Onay Anadolu Lisesi öğrencilerinin Türkiye ikincisi oldukları TÜBİTAK yarışması sona erdikten sonra da yankıları sürüyor.

1-289.jpg

 

Geçen günlerde Hakkari eski valisi Necmettin Kalkan’ın misafiri olan proje ekibi daha sonra Y.Y. rektörlüğü tarafından organize edilen Bölge toplantısına katıldı

Ekip son olarak da Yüksekova Kaymakamı Yasin Tikdağ’ın misafiri oldu.

Hakkâri Valisi Necmettin Kalkan, makamında kabul ettiği öğrencileri başarılarından dolayı kutlayarak onlara çeşitli hediyeler verdi.

Kalkan, bu tür projelerin hem ilimiz hem de ülkemiz için çok önemli olduğunu, bu açıdan bakıldığında öğrencilerin çok büyük bir başarıya imza attıklarını belirtti.

Yüzüncü Yıl Üniversitesindeki toplantıda, yarışmada dereceye giren öğrencilere hediyeler sunan Rektör Prof. Dr Peyami Bttal ise, "Bölgesel olarak ele aldığımızda ödül sayısı bakımından Türkiye’de en iyi biziz" dedi.

Yarışmada başarılı olan öğrencilere YYÜ Rektörü Battal, içinde çeşitli hediyelerin olduğu birer çanta hediye etti.

Proje ekibi son olarak Yüksekova Kaymakamı Yasin Tikdağ ile bir araya geldi. Okul müdürü Mehmet Barış Doğan ve Proje Danışmanı Kenan Canan toplantıda projenin bölge için çok önemli olduğuna dikkat çekti.

Canan, projenin hayata geçirilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

Yüksekova Kaymakamı Yasin Tikdağ ise üzerlerine düşen ne varsa hazır olduklarını ifade ederek öğrencileri ve proje danışmanını tebrik ederek öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

3-115.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum