Yüksekovalı öğrenciler Almanya gezisinden döndü

Yüksekovalı öğrenciler Almanya gezisinden döndü

Yüksekova'da bulunan Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin 18 öğrencisi ve 2 öğretmeni proje kapsamında gittikleri Almanya'dan döndü.

YÜKSEKOVA - 'Hakkâri’den Avrupa’ya Işık Hızında Ticaret' isimli Erasmus+ projeleri kapsamında kabul projesi gereğince Almanya‘ya giden öğrenciler Yüksekova'ya döndü.

Geziyle ilgili okuldan yapılan açıklamada, "Gezi boyunca çeşitli seminerler, sunumlar alınmış; stajla ilgili farklı bilgiler edinilmiştir. Gezi boyunca farklı şehirler, kurumlar gezilerek öğrencilerin değişik kültürlerle tanışması, bilgi ve tecrübelerinin arttırılması sağlanmaya çalışılmıştır. Mesleki anlamda ilgili alanların tanınması sağlanmış Türkiye ile Almanya arasındaki ticari ilişkiler öğrenilmiş olup bunların yanı sıra iki ülke arasındaki iş hacmi, ithalat ve ihracat hakkında seminerler, sunumlar ile çeşitli bilgiler alınmıştır.

yuksekova-farabi2.jpg

Proje kapsamında yaptığımız Almanya gezisinin öğrencilerimiz üzerinde çok olumlu etkileri, izlenimleri olmuş, öğrencilerimiz gayet memnun bir şekilde dönmüşlerdir. Bizler de Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak böylesi projelerin devamının olmasını; diğer okullarımızın da bu projelere başvurmasını ve dolayısıyla tüm öğrencilerin bundan faydalanmasını diliyoruz. Ayrıca projemizin kabulünden sonraki aşamada özellikle resmi iş ve işlemlerde desteklerini esirgemeyen İl Arge Birimine, Pasaport Şubesine, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerimize (Şube Müdürlerimize), Sayın Kaymakamımıza ve Sayın Valimize çok çok teşekkür eder zorlu çalışmalarında başarılar dileriz" denildi.

yuksekova-farabi3.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.