'Yüksekovalı gençlerin gönüllü olarak yardım etmelerini istiyoruz'

'Yüksekovalı gençlerin gönüllü olarak yardım etmelerini istiyoruz'

Sokağa çıkma yasağının kısmen kaldırıldığı Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yardım çalışmaları devam ederken, çalışmalara katılabilecek kişilerin destek vermesi çağrısında bulunuldu.

ÖMER OĞUZ / YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA - 78 gün süren sokağa çıkma yasağının ardından yaralarını sarmaya çalışan Yüksekova halkına destekler sürerken, belediye meclis üyeleri tarafından yardım çalışmalarında yer almak isteyen vatandaşlara çağrıda bulundu.

Yardım çalışmaları hakkında konuşan Yüksekova Belediye Meclis üyesi İdris Akkuş, depoda gıda malzemelerinin azaldığına belirterek, duyarlı tüm kesimlerden yardım beklediklerini kaydetti. Akkuş, Yüksekova halkına yardımda bulunan herkese teşekkür ettiklerini de ifade etti.

haberingoruntuleri.gif
Yüksekova Belediyesi Meclis Üyesi Leyla Öztunç da gıda yardımının yanı sıra fiziki yardıma da ihtiyaç duyduklarını vurgulayarak Yüksekovalı gençlerin gönüllü olarak kendilerine yardım etmeleri çağrısında bulundu.

i-1-20160727103957.jpgBelediye Meclis Üyesi Necat Doğan ise birçok yerden Yüksekova’ya yardım geldiğini ve 17 bin aileye gıda dağıtıldığını söyleyerek, “Ama bu yeterli değil. Çünkü insanların evleri yakılmış- yıkılmış. Binlerce kişi göçe zorlanmış. Elimizdeki ürünler az. İş adamları başta olmak üzere herkese duyarlılık çağrısında bulunuyoruz. Birçok yerden gelen gönüllü arkadaşlarımız çalışmalara katılmıştır. Yüksekova gençleri de boş zamanlarını kahve köşelerinde değerlendirmek yerine buraya gelip halkına yardım etse daha iyi şeklinde düşünüyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.