Yüksekovalı Gazeteciler: Halka gerçekleri ulaştırma 'suçunu' işlemeyi sürdüreceğiz

Yüksekovalı Gazeteciler: Halka gerçekleri ulaştırma 'suçunu' işlemeyi sürdüreceğiz

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde gazetecilere ve basın kuruluşlarına yönelik baskılar protesto edildi.

YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA - Açıklamaya özgür basın çalışanları, HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan ve çok sayıda yurttaş da katılarak destek verdi. Üzerinde Apê Musa ve Kadri Bağdu'nun fotoğraflarının bulunduğu "Özgür basını susturamayacaksınız" pankartını açan gazeteciler, "Devlet bir yerde suç işliyorsa, ilk önce basını hedef alır" ve "Gerçekler karanlıkta kalmayacak" dövizlerini açtı.

'Ülkede gazeteciler haber yapamayacak hale geldi'

Açıklama öncesi çok sayıda zırhlı araçla Cengiz Topel Caddesi üzerinde bulunan Oslo Oteli önünde yolu trafiğe kapatan zırhlı araçlardan, "Çarşı merkezindeki araçlarını kaldırın, müdahale esnasında zarar görmesin" anonsu yapılması dikkat çekti. Eskicezaevi Kavşağı'nda yapılan açıklamada konuşan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Hakkari Temsilcisi ve Yüksekova Haber Genel Yayın Yönetmeni Erkan Çapraz, ülkede gazetecilerin haber yapamayacak hale geldiğine dikkat çekerek, "Haber sitelerimiz sansüre uğruyor, gazeteler üzerinde baskı uygulanıyor ve gazeteci arkadaşlarımız tutuklanıyor. Gazeteciler sokak ortasında darp ediliyor, başlarına silah dayanıyor. Özellikle DİHA üzerinde büyük baskılar var, DİHA Muhabiri Nedim Türfent hakkında tehditler söz konusu ve hayati tehlikesi bulunmakta" dedi.

bsn3-001.jpg

'Halka gerçekleri ulaştırma 'suçunu' işlemeyi sürdüreceğiz'

Ardından konuşan DİHA İngilizce Haber Editörü ve Yüksekova Muhabiri Türfent, AKP Hükümeti'nin Kürdistan'da başlattığı savaşla beraber özgür basına da savaş açtığının altını çizerek, "Apê Musalardan Gurbetelli Ersözlere, Kadri Bağdulara süregelen bir serüvenin ardılları olarak asla geri adım atmadık. DİHA ve JİNHA muhabiri arkadaşlarımız bir bir gözaltına alınıp cezaevine atılıyor. Türkiye'de gazeteciliğin durumu dünya normlarına göre ortadayken, özgür basın yazmaktan vazgeçmeme görevini sürdürüyor. Bu ülkede gazetecilik artık 'suç' sayılmakta, Ankara'nın tozlu raflarda kalmasını istedikleri şeyleri açığa çıkarmak 'örgüt propagandası' sayılmakta. Halka gerçekleri yansıtmak suçsa, biz bu 'suçu' işlemeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

nedimturfent.jpg

Son olarak HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan da gazeteciliğin önemine vurguda bulunarak, "Eğer basın emekçileri olmasaydı, Türkiye'nin DAİŞ'e TIR'larla yardım gönderdiğini bilmeyecektik" dedi.

Açıklamadan sonra gazeteciler, "Özgür basın susturulamaz" sloganlarını atarak fotoğraf makineleri ve kameralarını yere bırakarak oturma eylemi gerçekleştirdi.

abdullahzeydan.jpg

bsn4-001.jpg

bsn6.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.