Yüksekovalı Ak ailesi yardım eli bekliyor

Yüksekovalı Ak ailesi yardım eli bekliyor

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yaşayan Ak ailesinin 2 çocuğu küçük yaşta geçirdikleri havale yüzünden görme problemi yaşıyor. Baba Mansur Ak, tedavi için destek bekliyor.  

Yeni Mahalle, Dağlıca Yolu Caddesi'nde ikamet eden Ak ailesi görme problemi yaşayan çocuklarının tedavisi için yardım eli bekliyor. Mensur ve Nesibe Ak çiftinin 3'ü öğrenci 4 çocuğundan 8 yaşındaki Muhammed ile 13 yaşındaki Suda Ak görme problemi yaşıyor.

Kendisi de epilepsi hastası olan Anne Nesibe Ak, "2 çocuğum küçük yaşta geçirdikleri gizli havale nedeniyle birer gözlerini kaybetti. Şuanda her birinin bir gözünde görme bozukluğu var. Yıllardır tedavileri için uğraşıyoruz. Ben de 17 yıldır epilepsi hastasıyım. Ameliyat olmam gerekiyor ama doktorlar ameliyatımın çok riskli olduğunu söylüyor." dedi.

'Doktorlar Suda için geç kalındığını söylüyor'

Bir iş yerinde asgari ücretle işçilik yapan baba Mansur Ak ise yıllardır çocukları için çalışıp çabaladığını söyleyerek, "2 yıldır çocuklarımı Ankara'ya götürüyorum. Şuanda Ankara Numune Hastanesi'nde tedavilerini sürdürüyorum. Şimdiye kadar 2 kez ameliyat oldular. Doktorlar Muhammed için olumlu bir tedavi sürecinin yaşandığını ama kızım Suda için geç kalındığını söylüyorlar" dedi.

'Artık ne yapacağımızı bilmiyoruz'

Asgari ücretle çocuklarının eğitim ve sağlık masraflarını karşılamaya çalıştığını söyleyen baba Ak, "Annem babam ve bir kız kardeşim de bizimle yaşıyor. 130 mektrekarelik evde 9 kişi yaşıyoruz. Benim asgari maaşım dışında hiçbir gelirimiz yok. Sigortalı olduğum için Sosyal Yardımlaşma Vakfı'ndan herhangi bir yardım alamıyorum. Geçen çocukların sevk işlemleri için destek almak için başvurdum başvurum sigortalı olmam gerekçesiyle kabul edilmedi. Artık ne yapacağımızı bilmiyoruz. Çocuklarımın sağlığı ve geleceği için bir yardım eli bekliyorum" dedi.

'Herkes gibi okumak istiyorum'

Bir gözü bandajlı olan 13 yaşındaki Suda Ak, "Ben de arkadaşlarım gibi görmek istiyorum. Okulda tahtayı göremiyorum. En ön sırada bile oturduğumda tahtayı rahat okuyamıyorum. Okuldayken badajı söküyorum arkadaşlarım alay etmesin diye. Doktorlar çare yok diyor ama ben yine de görmek istiyorum. Kitap okumak ve herkes gibi eğitimimi sürdürebilmek için tedavi olmak istiyorum" dedi.

8 yaşındaki üçüncü sınıf öğrencisi Muhammed de okulda tahtayı göremediğini söyleyerek biran önce sağlığına kavuşmak istediğini söyledi. Suda ve Muhammed Ak'ın kardeşleri Aleyna Ak ise kardeşlerini okula ya kendisinin ya da annesinin götürüp getirdiğini belirterek, "Sürekli onlara eşlik etmek zorunda kalıyoruz. Kardeşlerimin biran önce sağlıklarına kavuşmalarını istiyorum. Lütfen bize yardım edin" dedi.

AİLEYE DESTEK İÇİN IBAN: Mansur Ak: TR310001001902666520425001

İletişim: 534 0863331

dsc_7433.jpg

dsc_7436.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum