Yüksekova'daki trafo merkezi için zorlu çalışma

Yüksekova'daki trafo merkezi için zorlu çalışma

Yüksekova'daki enerji sorununu gidereceği düşünülen 154 trafo merkezi için Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ) ekiplerinin çalışmaları olumsuz hava şartlarına rağmen sürüyor.

YÜKSEKOVA HABER - Yüksekova'da düşük voltaj, trafo yetersizlikleri ve elektrik kesintileri her yıl olduğu gibi bu yıl da vatandaşları yalnız bırakmazken Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ) ekipleri dondurucu soğukta 154 trafo merkezini faaliyete geçirebilmek için çalışmalarını sürdürüyor. Yüksekova'daki enerji sorununu gidermek üzere yapımına başlanan ama bir türlü faaliyete giremeyen 154 trafo merkezini faaliyete geçirmek için eksi 25 derecede soğukta dahi çalışma sürdüren ekipler zor anlar yaşıyor.

'İşimizi severek yapıyoruz'

Salih Alim isimli çalışan kış şartlarında dahi çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini belirterek, "Yüksekova'ya sağlıklı bir elektrik verebilmemiz için çalışmalarımız AOB olarak son sürat devam ediyor. Bizim ortalama 2 sene önce çalışmasını başlattığımız 154 bin KV gücüne sahip olan indirici merkezi olan trafomuzun şuan Yüksekova'ya dağıtımına giriş bağlantı kablolarını onarıyoruz. Şuanda ufak tefek arızalarımız var, yeni çektiğimiz hatlar var. İş bitme aşamasında ama net bir süre belirleyemiyoruz çünkü hava şartları çok zor. Bu konuda ciddi anlamda zorlanıyoruz. Yarın öbür gün yeni vereceğimiz gerilimde problem yaşanmaması için yeni bir onarımdan geçiriyoruz kabloları. Eksi 20-30 derecelerde çalışıyoruz. İşimiz bu işimizi severek yapıyoruz" dedi.

Ekipler, kar kütleleri üzerinde ateş yakarak bir taraftan ısınıp diğer taraftan ise çalışmalarını sürdürdüler.

dsc_2618-001.jpgdsc_2632-001.jpgdsc_2653-001.jpgdsc_2678-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.