Yüksekova'daki fırıncılardan ortak havuz projesi

Yüksekova'daki fırıncılardan ortak havuz projesi

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki fırıncılar bir araya gelerek sorunlarını tartıştı.

YÜKSEKOVA HABER - Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı ve Hakkari Odalar Birliği Başkanı İrfan Sarı, Yüksekova'da faaliyet gösteren ekmek fırınlarının sahipleri ile Yüksekova Ticaret Odası'nın toplantı salonunda bir araya geldi.

Havuz projesi

Toplantıda taleplerini dile getiren fırıncılar sorunlarını tartıştı. İlçede faaliyet gösteren ve Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası'na kayıtlı tüm fırıncıların katıldığı toplantıda ortak bir kararla "havuz" projesine prensipte evet denildi. Buna göre fırınlardan toptan ekmek alan bakkal ve marketlere oluşturulacak olan havuzda tek fiyatla ekmek dağıtımı yapılacak.

irfansari2.jpg

Fiyatlarda bir artış düşünülmüyor

Konuyla ilgili Yüksekova Haber muhabirine açıklama yapan Sarı, "Fırıncılar ve odamızın prensipte anlaştığı projeyi tam anlamıyla hayata geçirebilirsek ekmekler daha hijyenik bir şekilde tüketiciye ulaştırılabilecek. Şu an fiyatlarda bir artış düşünülmüyor, bir dizi tartışmalardan sonra prensip kararı uygulanacak. Böylece fırınlarda da perakende satış yapılacak ancak toptan satışlar ortak havuzdan sağlanacak" dedi.

Örnek bir çalışmayı öngörüyoruz

Söz konusu uygulamayla ilgili Yüksekova Belediyesi ve Yüksekova Kaymakamlığı ile de görüş alışverişinde bulunulacağı ve daha sonra nihai kararın verileceğini belirten Sarı, "Türkiye'de örnek olabilecek bir çalışmayı öngörüyoruz. Umarım başarırız. Emeğimize sahip çıkmaya çalışıyoruz" dedi.

irfansari3.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.