Yüksekova'daki bazı STK'lardan 'il teşekkürü'

Yüksekova'daki bazı STK'lardan 'il teşekkürü'

Yüksekova'nın il olmasını ön gören tasarının meclise gelmesini sevinçle karşılayan bazı sivil toplum kuruluşları, basın açıklaması düzenleyerek, yetkililere teşekkür etti.

ÖMER OĞUZ / YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA - Hakkari'nin Yüksekova ilçesinin il statüsüne kavuşturulmasına ilişkin tasarının TBMM'ye sunulmasının yankıları sürüyor. Yüksekova'da bazı sivil toplum kuruluşları, söz konu tasarı hakkında basın açıklaması düzenleyerek yetkililere teşekkür etti.

Yüksekova Ziraat Odası'nda gerçekleştirilen basın açıklamasına Ziraat Odası Başkanı Adnan Onay, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Özdemir, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Yavuz Özcan ile Hakkari Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Tekin katıldı.

Sivil toplum kuruluşları adına gazetecilere açıklama yapan Yüksekova Ziraat Odası Başkanı Adnan Onay, Yüksekova'nın uzun yıllardır il olmayı hak ettiğini ve ilçenin il yapılması için atılan adımlar nedeniyle minnettar olduklarını vurguladı.

Söz konusu tasarının TBMM'ye sunulmasının çok isabetli bir iş olduğunu aktaran Onay, "Sayın Cumhurbaşkanımıza saygımızı sunuyoruz. Çok iyi bir tespit yapmışlar. Yüzyıl önce vilayet olması gereken bir yerin yeniden düşünülerek vilayet yapılması Sayın Cumhurbaşkanımızın katkılarıyla olmuştur. Kendilerine çok müteşşekiriz. Yüksekova bugünden itibaren vilayettir. İnşallah yakında Valimiz de gelecek. Yüksekova'nın son Kaymakamı olan İbrahim Çenet'e de ilçeye olan katkılarından dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz. Yüksekova Türkiye'nin 33 vilayetinden daha büyük bir yerdir. Yüksekova'da ticaret, gümrük kapısı, havaalanının varlığı ve üniversitenin gelişi ile tarıma dayalı sanayinin oluşu kendini daha gösterecektir" dedi.

İlçenin il yapılması ile birlikte ilçede fabrikalar ın açılacağını kaydeden Onay, "Onun dışında Yüksekova'nın madenleri kendisini gösterecek. Burası vilayet olduğu zaman görünümü degişecek ve büyük bir şehir haline gelecektir. Orta Doğu'nun en önemli merkezlerinden birisi Yüksekova'dır. İleri de belki uluslar arası havaalanı yapılır ve uzak doğuya kadar uçuşlar yapılabilecek. Biz barış içerisinde bu ülkede yaşamak isteyen insanlarız. Cumhurbaşkanımızın bize yaptığı bu iyilik hepimizin hatırına defterine yazılır. Hepimizin çoçuklarına miras olarak kalacaktır.Kendilerine hürmetler ve saygılar sunuyoruz" şeklinde konuştu.

Onay, sözlerinin sonunda darbe girişimine de tepki gösterdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum