Yüksekova'daki 2 bin kişilik İşkur listesine itirazlar var

Yüksekova'daki 2 bin kişilik İşkur listesine itirazlar var

Yüksekova Kaymakamlığı Köye Hizmet Götürme Birliği'nin Hakkari Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü aracılığıyla aldığı 2 bin kişilik iş alımı listeleri açıklandı. Listelere itiraz var.

YÜKSEKOVA HABER

Köye Hizmet Götürme Birliği bünyesinde 9 ay süresince çeşitli kurumlarda çalıştırılacak olan 2 bin kişilik iş alımı için 12 bin kişi başvuruda bulunmuştu. Yapılan başvuruyu değerlendiren Yüksekova Kaymakamlığı, başvuruda bulunan 12 bin kişilik listeden uygun gördüğü 2 bin kişinin isim listesini önceki gün açıkladı. Asılan listelerde ismi olan yurttaşlar sevinirken ismi olmayanlar da tepki gösterdi. Bazı vatandaşlar alımların adil bir şekilde yapılmadığını savunarak savcılığa başvurdu.

Mağdur edildiklerini savunan bir grup vatandaş ise Selahaddin Eyyubi Kültür Merkezi'nin bahçesinde imza kampanyası başlattı. Alımların haksız ve hukuksuz bir yöntemle yapıldığını savunan vatandaşlar torpili olmayanların alınmadığını iddia ettiler. Mağdur edildiklerini belirten vatandaşlardan Bekir Balci, "Alımlarda haksızlık yapıldığına inanıyoruz. Alımlar şeffaf ve vatandaşların gözü önünde yapılmalıydı. Biz şimdi kimin nasıl alındığını bilmiyoruz. Orada yapılmış bir açık kura da yok. Aynı aileden veya aynı haneden birden fazla kişinin alındığını görüyoruz. Yetkililerin konuyu araştırarak, adil bir şekilde gerçek ihtiyaç sahibi başvurucuların bu haktan faydalanmasını sağlamalarını istiyoruz. Savcılığa gerekli şikayet ve itirazlarda bulunduk" dedi.

Şimdiye kadar 2 binin üzerinde imza toplandığını belirten Balci, yüzlerce kişinin de savcılığa şikayet dilekçesi verdiğini söyledi.

Konuyla ilgili görüştüğümüz yetkililer ise alımlar sırasında gerçek ihtiyaç sahiplerini yararlandırmaya özen gösterdiklerini, gelen şikayetleri değerlendireceklerini söylediler.

isk3-001.jpgisk4.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum