Yüksekova’da yıkıntılar arasında düğün

Yüksekova’da yıkıntılar arasında düğün

Sokağa çıkma yasağı esnasında yaşanan çatışmalar nedeniyle harabeye dönen Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yıkım çalışmaları sürerken, ilçenin Cumhuriyet Mahallesi’ndeki düğünde Serdar Baykal ve Aysel Vardar çifti yıkıntılar arasında dünya evine girdi.

İMAD TAŞ - ÖMER OĞUZ / YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA – Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 13 Mart’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı 30 Mart’ta kaldırılırken, yaşanan çatışmalar nedeniyle binlerce ev kullanılamaz hale gelmişti. Yıkım çalışmalarının başlatıldığı ve halen devam ettiği ilçede, düğün sezonu da geçtiğimiz hafta açıldı.

İlçenin Cumhuriyet Mahallesi’nde evleri hasar gören Baykal ailesi, yıkıntılar arasında düğün töreni yaptı. Çok sayıda davetlinin katıldığı düğünde, yıkık-dökük evlerin önünde çekilen halaylar ilginç görüntüler oluşturdu.

haberinfotograflari.gif
Özel günlerinde mutlu olduğunu ancak yıkık evlerden dolayı hüzünlü olduğunu ifade eden Damat Serdar Baykal, zor durumda olduklarını kaydetti. Damat Serdar Baykal, her şeye rağmen ayakta olduklarını söyleyerek, “İnşallah bu düğünümüz Yüksekova’ya barış gelmesine vesile olur” dedi.

Cumhuriyet Mahallesi’ne yasağın kaldırılmasının ardından hiç gelmediğini vurgulayan gelin  Aysel Vardar ise “Ben buraya geldiğimde çok kötü bir tablo ile karşılaştım. Çok güzel bir tablo görmek isterdim. Ama ne yazık ki çok şaşırdım. İnşallah bu durum düzelir” ifadelerini kullandı.

haberingoruntuleri.gif
Damadın babası Fahrettin Baykal ise Yüksekova’da 13 Mart’ta ilan edilen ve 30 Mayıs’ta kaldırılan sokağa çıkma yasağının ardından düğün sezonunun bugünlerde başladığını belirterek, “İnşallah bu düğün barış ve demokrasi getirir memlekete. Evlerimiz yıkılmış. Başka evlere gidemedik, evimizi biraz onardık ve evimize tekrar yerleştik. Elektrik ve su sıkıntı yaşadık ama mecburuz. her şeye rağmen hayatımızı sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

'HALKLAR ARASINDA BARIŞ OLMASINI İSTİYORUZ'

Damadın komşusu ve akrabası Teterhan Milas ise ilçede 13 Mart’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağını hatırlatarak, yasağın kaldırılmasının ardından ilçeye döndüklerinde yanmış-yıkılmış evlerle karşılaştıklarını kaydetti. Her şeye rağmen mülklerini terk etmediklerini kaydeden Milas, “Ölene kadar toprağımızın üzerinde olacağız. Halklar arasında barış olmasını diliyoruz. Savaşta bütün halklar zarar görür” dedi.

'YIKINTILAR ARASINDAKİ DÜĞÜN BİZİ DE ÜZDÜ'

Düğünde şarkıları ile konukları eğlendiren müzisyen Zeynep Terzioğlu ise, Yüksekova’da yaşananların üzücü olduğunu ifade ederek, “Yasağın kaldırılmasından beri ilk defa bir düğüne gittik. Yıkıntıların içinde olması bizi çok üzdü. İş olarak da psikolojik olarak da bizi bayağı etkiledi. İşimizi yapamıyoruz. Bizim milleti eğlendirmemiz gerekirken, biz kendimiz pozitif enerji sağlayamazken milleti nasıl eğlendirebiliriz. Eskiden çok kalabalık olurdu düğünler. Şimdi ise eskisi gibi kalabalık değil. Herkesin el ele vermesini, savaşların durmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.