Yüksekova'da yıkım sürüyor, halk tepkili

Yüksekova'da yıkım sürüyor, halk tepkili

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki yasağın kaldırılmasının ardından 2 ay geçti. İlçedeki yıkım sessiz sedasız devam ederken, evlerine hak edilen bedel ödenmedğini savunan ilçe halkı evlerini yıktırmıyor.

YÜKSEKOVA - Yüksekova'da 78 gün süren ve 2 ay önce kısmı olarak kaldırılan yasak sonrası ilçe halkının mağduriyeti devam ediyor. 30 mayıs tarihinde kısmi olarak kaldırılan yasağın ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı harabeye dönen mahallerde yıkılmış evlerin enkazını ilçe dışına çıkartmayı sürdürüyor.

haberingoruntuleri.gif
Yaklaşık 5 bin ev ve işyerinin hasar gördüğü ilçede 35 bini aşkın kişi evsiz kalırken, yasak sırasında adeta harabeye dönen Cumhuriyet ve Güngör mahalleri tanınmayacak duruma geldi.

i-1-20160728104021.jpgYıkım öncesi değeri yaklaşık 150 bin TL olan evlere ortalama  45- 50 bin TL yıkım ödeneği çıkarken, yakılıp yıkılan evlerin içindeki eşya bedeli ise bu ödeneğin yüzde 12'si olarak belirlenmiş. Duruma tepki gösteren ilçe halkı bunu kabul etmeyeceklerini belirterek, hem yıkım yapılmasını istemiyor hem de ev eşyası için verilen ödeneği kabul etmiyorlar.

i-3-475.jpgCumhuriyet Mahallesi'nde oturan Abdullah Düzen isimli vatandaş 30 yılda yaptığı ve sadece bir yıl oturduğu evinin yıktırmayacağını söyledi. Evinin tam tespitinin yapılmasını isteyen Düzen, 40 - 50 bin TL ile ev yapılamayacağını anlatarak yetkililerden bu konuda gerekli duyarlığı göstermelerini bekliyor. 

i-4-195.jpgCumhuriyet Mahallesi'nde ikamet eden Habib Düzen ise kendilerine 45 Bin TL yıkım parası çıktığını o para ile birşey yapılamayacağını vurguladı.

Tek geçim kaynağı olan arabasının yakıldığını anlatan Kudret Örbey isimli kadın ise yasak kalktıktan sonra ilçeye döndüklerini ancak yıkım kararı alınan evlerin ölçülmeden yıkıldığını bunun da büyük bir mağduriyete yol açtığını söyledi. 

i-5-082.jpgi-2-20160728104121.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum