Yüksekova'da yaşanan internet arızası esnafı mağdur etti

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde bulunan Cengiz Topel Caddesi'nde bazı işyerlerinde yaşanan internet bağlantısı kesintileri, esnafların işlerini olumsuz etkiliyor.

Amed İş Merkezi ve Zagros İş Merkezi arasındaki iş yerlerinde günlerdir devam eden internet sorunları, esnafların çözüm beklediği bir duruma dönüştü.

Cadde üzerinde faaliyet gösteren Ferdi Ekici adlı esnaf, internet arızalarının stoklarında sıkıntılar oluşturduğunu ifade ederek, "Ürünlerimizin satışını yapamıyoruz. Yetkililere ulaştığımızda ise sorunun giderilmesi sürekli erteleniyor. İnternet kesintileri iş yapmamızı engelliyor. Bağlantı kopukluğu yaşadığımızda, ürünleri kendi internetimiz üzerinden satışa çıkarıyoruz. Ancak stoklarımızda yaşanan sıkıntılar nedeniyle bu da mümkün olmuyor" şeklinde konuştu.

Yaklaşık 5 gündür neredeyse hiç internet erişimi olmadığını belirten Eczacı Asım Şin ise, "İnternet bağlantısı nedeniyle büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Tüm işlemlerimizi internet üzerinden gerçekleştiriyoruz. Bu durum hastaları da olumsuz etkiliyor. Bazıları saatlerce beklemek zorunda kalıyor. Arızayı yetkililere ilettik, ancak sorunun çözüldüğü söylendiği anda tekrar bağlantı kopuyor. Bir kişiyle görüştük ve bize altyapının eski olduğunu, sorunun bu şekilde devam edeceğini söyledi" ifadelerini kullandı.

Kırtasiye işletmecisi Sefer Akın da yaşanan arızaya dair bir çözüm bulunmadığını belirterek, "Herhangi bir yetkili ile iletişim kurulamıyor. İşlemlerimizin tamamı internet üzerinden gerçekleşiyor. Benim yanımda olduğu gibi, tüm komşularımız da mağdurdur. Yetkililerin bir an önce bu duruma çözüm bulmasını bekliyoruz" dedi.

 Yüksekova Haber
Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.