Yüksekova'da yasak başlıyor!

Yüksekova'da yasak başlıyor!

Aylardır, askeri yığınak yapılan ve abluka altında tutulan Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’nde bu akşam saat 22.00’ den itibaren geçerli olmak üzere sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

YÜKSEKOVA HABER 

HAKKARİ -  Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde bu sabah camilerden ve zırhlı araçlardan yapılan anonslarda akşam saat 22.00’de geçerli olmak üzere ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağının uygulanacağı duyrulurken, Hakkari Valiliği’nden yapılan açıklamada ise yasağın akşam 22.00’dan itibaren başlayacağı belirtildi.

Valilik: Yasak 22'00'de başlıyor İlçe giriş ve çıkışlara kapatılacak 

Hakkari Valiliği tarafından yasakla ile ilgili yapılan açıklamada ise “vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması” gerekçe gösterilerek, “İlimiz Yüksekova İlçe merkezinin tamamında 13 Mart 2016 günü saat 22.00’dan geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiş olup, İlçe merkezine giriş-çıkışlar da yasaklanmıştır,” denildi.

Yasak kararının ardından ilçede sessizlik hakimken, esnaflar da kepenklerini kapattı.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, önceki gün yaptığı açıklamada Yüksekova ve Mardin’in Nusaybin ilçesi ile Şırnak merkezde operasyona başlanacağının sinyalini vermişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.