Yüksekova'da vurulan Osman Alıcı, toprağa verildi

Yüksekova'da vurulan Osman Alıcı, toprağa verildi

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde geçtiğimiz gece polislerce açılan ateş sonucu hayatını kaybeden Osman Alıcı (25), ilçede düzenlenen cenaze töreni ile toprağa verildi.

ÖMER OĞUZ / YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA - Yüksekova'da geçtiğimiz gece Esentepe Mahallesi’ne düzenlenen operasyonda, polislerce açılan ateş sonucu hayatını kaybeden Osman Alıcı (25), ilçede düzenlenen cenaze töreni ile toprağa verildi.

Otopsi işlemleri için Hakkari Devlet Hastanesi'ne kaldırılan cenaze dün akşam ailesi ve MEYA-DER yetkilileri tarafından teslim alınarak Yüksekova’ya getirildi.

haberinfotograflari.gif
Eski Kışla Camisi’ne getirilen cenaze, sabah saatlerinde dini vecibeleri yerine getirilerek, Şemdinli yolu üzerinden yürüyüş halinde mezarlığa doğru yola çıkarıldı.

haberingoruntuleri.gif

Orman Mahallesi’ndeki mezarlığa götürülen cenazeyi,binler omuzladı. Mezarlığa getirilen cenaze dua ve gözyaşları arasında toprağa verildi. Alıcı’nın annesi evladını kına tepsisi ile uğurlarken, tören boyunca yaktığı ağıtlar yürekleri dağladı.

Cenazenin ardından 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı. Saygı duruşunun ardından konuşan HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, "Cizre'de ve Kürdistan'ın diğer kentlerinde AKP tam anlamıyla bir vahşet yaşatmaktadır. Bu vahşet karşında herkesin tek yürek ve tek ses olması gerekir. Kürt halkı zalimlere karşı başını eğmeyecektir" diye konuştu. 

Zeydan'ın ardından konuşan Alıcı'nın babası Zübeyt Alıcı ise, "Oğlum iyi bir yolda şehit düştü. Önder Apo ve tüm Kürt halkı için şehit düştü. Oğlum sadece benim değil tüm Kürdistan'ın şehididir. Ben yaralıyım, fazla konuşamam. Cenazeye katılan herkese teşekkür ederiz" dedi. 

Cenaze töreninin ardından kitle, Esenyurt Mahallesi'ne kurulan taziye evine geçti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.