Yüksekova'da üç saatlik hasta kurtarma operasyonu

Yüksekova'da üç saatlik hasta kurtarma operasyonu

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle yolu kapanan dağ köyünde doğum sancıları tutan kadın, ekiplerin dört saat süren zorlu çalışmasının ardından hastaneye ulaştırıldı.

ÖMER OĞUZ / YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA - İlçe merkezine 27 kilometre uzaklıkta, dağların yamacında bulunan Yukarı Uluyol köyünde birinci çocuğuna hamile Elvan Kayacı Uçun'un doğum sancılarının başlaması üzerine yakınları durumu 112 acil sağlık hizmetlerine bildirdi.

Köy yolu kapalı olduğu için ambulans ilerleyemeyince, sağlık ekipleri, İl Özel İdaresi Yüksekova Şantiye Şefliği karla mücadele ekiplerinden yardım istedi.

Üç saat süren zorlu çalışmanın ardından ekipler, köy yolunu ulaşıma açtı.

Yolun açılmasıyla köye gelen sağlık ekipleri, hamile kadını ambulansa Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırarak tedavi altına aldı.

Bölgede kar kalınlığının yer yer üç metreyi bulduğunu ve köy yolunun kapalı olduğunu belirten Azat Uçun, doğum sancıları başlayan hamile eşinin hastaneye ulaştırılması için seferber olan karla mücadele ve sağlık ekiplerine teşekkür etti.

y1-265.jpg

y2-210.jpg

y3-129.jpg

y4-073.jpg

y5-044.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.