Yüksekova'da su kanalı tehlike saçıyor

Yüksekova'da su kanalı tehlike saçıyor

Hakkari’nin Yüksekova İlçesindeki Endüstri Meslek Lisesi ve Şemsettin Onay Lisesi binalarının önünde bulunan ve çevresinde herhangi önlem alınmayan eski sulama kanalı veliler ve çevredeki esnafı endişelendiriyor.

YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA - Yüksekova İpek Yolu Caddesinin Belediye binası karşısındaki Endüstri Meslek Lisesi ve Şemsettin Onay Lisesi binalarının önünde bulunan eski sulama kanalı tehlike oluşturuyor.

Özellikle ilkbahar aylarında su seviyesinin yükseldiği kanal çevresine önlem alınmaması dikkat çekiyor.

Kanalın yakınındaki okullarda okuyan öğrencilerin evlerine giderken, kanalın yanlarında bulunan yolları kullanması tehlikeyi daha da gözler önüne seriyor. 

11-020.jpg

Yetkililerin kanal çevresinde önlem almasını isteyen bazı veli ve çevredeki esnaf, şikayetlerini şu sözlerle dile getirdi:
“Burada hiçbir önlem yok. Çocukların ne yapacağı belli olmaz. Buraya bir çocuk düşebilir. Duyarsız bazı vatandaşlar da kanalın yakınına çöp bırakıyor. Yaz aylarında bu çukurlara dolan kirli sular nedeniyle mahalleli kokudan rahatsız oluyor. Bunu konuyu daha önce yetkililere bildirdik ama bir önlem alınmadı. Bunların önüne geçebilmek için önlem alınması gerekiyor. Çevresinde iki okul var. Kanal çevresindeki yolları çoğunlukla çocuklarımız kullanıyor”

Öte yandan Kanalın yakınında bulunan ve dibi hasar gören bir elektrik direği de düşme tehlikesiyle karşı karşıya.

111-004.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum