Yüksekova'da soğuk havalar hasta ediyor

Yüksekova'da soğuk havalar hasta ediyor

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde günde 500 kişi soğuk algınlığı şikayetiyle doktora başvuruyor.

YÜKSEKOVA HABER - Hava sıcaklığının yer yer eksi 20 derecelere kadar düştüğü Yüksekova'da Yüksekova Devlet Hastanesi'nin Acil Polikliniği soğuk algınlığı nedeniyle başvuran hastalarla doluyor. Hastanede görevli Acil Uzmanı Doktor Yunus Emre Özgüver günde yaklaşık 500 hastanın ateş, burun akıntısı ve öksürük şikayetlerile Yüksekova Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne başvurduğunu söyledi.

Antibiyotik kullanımının soğuk algınlığı tedavisinde pek bir işe yaramadığını belirten Özgüver, "Genellikle bu hastalıklar bir haftada kendiliğinden geçiyorlar. Yapılacak tek şey sık sık el yıkama, bulunduğunuz alanı havalandırma, toplu olan alanlardan mümkün olduğunca uzak durma gibi önlemler alınabilir. Bunun yanında işte bolca sıvı tüketmek, vitamin desteğinin faydalı oluyor" dedi.

"2 bardak su içtiklerinde bizim taktığımız serumu almış olurlar"

Acil Servise başvuran hastaların genelde hastalıktan kurtulmak için serum tedavisi talep ettiğini belirten Özgüver şöyle devam etti: "Serum tedavisinin bu işi çözeceğine dair bir düşünce var ama bizim burada taktığımız serumlar yaklaşık 2 bardak suya denk geliyor. Yani bu hastalar 2 bardak su içtiklerinde bizim taktığımız serumu almış oluyorlar. Normalde bunun tedavisinde de hiçbir zaman serum tedavisi yazmaz. Ama hastalarımızın bu yönde çok fazla talebi oluyor. Biz de hastalarımızı geri çevirmek, kırmak istemiyoruz. Bu da acil seviste bir yoğunluğa sebep oluyor. Gözlem yataklarımızın dolmasına sebep oluyor. Ama tabi bu Türkiye genelinde olan bir problem. Soğuk algınlığının tedavisi bol bol sıvı tüketme ve işte basit ağrı kesicilerle ayakta geçinmeye çalışacağız. Daha fazla meyve, sık sık el yıkama gibi önemler alınarak korunabilir."

doktor3-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.