Yüksekova'da sivil polis aracı ateşe verildi

Yüksekova'da sivil polis aracı ateşe verildi

Akşam saatlerinde bir PKK'linin yaşamını yitirdiği haberini alan bir grup eylemci şehir merkezinde yolu trafiğe kapatarak sivil bir polis aracını ateşe verdi.

YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA - Meskan dağında iki gün önce çıkan çatışmada yaralanan PKK’li Muhammed Hoşan'ın bugün yaşamını yitirdiği haberini alan bir grup eylemci akşam saatlerinde Cengiz Topel Caddesi üzerinde bir araya gelerek yürüyüş yaptı. Cadde üzerinde seyir halinde olan İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne ait sivil aracı fark eden göstericiler araca molotof attı. Aniden duran polis aracına arkadan gelen başka bir sivil araç çarpınca polis aracı mahsur kaldı.

haberinfotograflari.gif

Çok sayıda molotof atılan ve alevler içerisinde kalan araçtan havaya ateş açarak çıkabilen polisler olay yerinden hızla uzaklaştı.

haberingoruntuleri.gif

Polisin uzaklaşması üzerine araca molotof atmaya devam eden göstericiler polisin yaklaşmaması için havai fişekler ve ses bombaları patlattı.

Göstericileri gaz bombaları ve plastik mermilerle dağıtmaya çalışan polisle göstericiler arasında bir süre çatışma yaşandı. Yanan araç daha sonra olay yerine gelen TOMA'larla söndürülebildi. 

Çarşı merkezi olayın ardından boşalırken şehir merkezinde eylemci grupla polis arasındaki çatışma uzun süre devam etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum