Yüksekova'da sıcak yemek hizmeti devam ediyor

Yüksekova'da sıcak yemek hizmeti devam ediyor

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Yüksekova'da çatışmaların yaşandığı mahallerde vatandaşlara sıcak yemek dağıtılmaya devam ediliyor.

İMAD TAŞ / YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA - Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde sokağa çıkma yasağının kaldırılmasının ardından ilçeye dönen vatandaşlar yaralarını sarmaya devam ederken, çatışmaların yoğun yaşandığı mahallelerde sıcak yemek hizmeti verilmeye devam ediliyor.

DBP'li Güneydoğu Anadolu Bölgesi Belediyeler Birliği (GABB) ve Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin katkıları ile hazırlanan sıcak yemek, gezici araçlar ile mahallelere götürülerek iftar vakti için vatandaşlara dağıtılıyor.

i-2-987.jpg

Sıcak yemek hizmeti konusunda açıklamalarda bulunan Yüksekova Belediyesi Eş Başkanvekili Adile Kozay, hergün yemek hazırlandığını ve mahalelere götürüldüğünü kaydederek, “Bugün 20 bin kişilik yemek hazırladık. Ev ev, kapı kapı dolaşarak yemekleri dağıtıyoruz. Bütün halkımıza Yüksekova’nın mağduriyetinin giderilmesi için destek olmaları çağrısında bulunuyoruz. DBP’li belediyelerin katkıları ve gönüllü arkadaşlarımızın çabaları ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Ardından konuşan Başkale Belediyesi Eş Başkanı İhsan Güler ise, “Bütün duyarlı kesimlerle el ele vererek Yüksekova'yı eski durumuna taşıyacağız. Bu acıyı, bu tahribatı ancak el ele vererek ortadan kaldırabiliriz. Başkale halkı olarak Yüksekovalılara el vermeye geldik. Tüm imkanlarımız ile Yüksekova halkının yanında olacağız. Yüksekova halkını moralli ve güçlü olmaya çağırıyoruz. El ele vererek bu günleri atlatacağız. Çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

i-1-20160615173355.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.