Yüksekova'da sahur vakti çıkan yangın korkuttu

Yüksekova'nın Güngör Mahallesi Kuru Köy caddesinde bulunan 2 katlı bir binanın 1. katında sabahın erken saatlerinde bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.

Yüksekova'da bir muhasebe ofisinde çalışan Salih Kıvanç (45) isimli vatandaşın evinde elektrikli sobadan kaynaklı yangın çıktı.

Sahurlarını yaptıktan sonra uyuyan aile, evlerinin tavanından dökülen alçı sesiyle uyandı. Durumu fark eden anne ve baba can havliyle çocuklarını alıp dışarı kaçtıklarını söyledi.

Durumu anlatan 4 çocuk babası Kıvanç, "Sahurumuzu yaptıktan sonra uyuduk. Sabah gürültü sesiyle uyandık. Evi saran yangın her tarafı kül ve duman içinde bırakmıştı. Can havliyle anca çocukları alıp dışarı attık kendimizi. Sonra o stres ve şokun etkisiyle ne itfaiyeye nede komşularımıza haber verebildik. Elektrikli sobanın prizinde çıkan kıvılcımlar her yeri tutuşturmuş. Kendi imkanlarımızla kovalara su doldurup yangına müdahale etmeye çalıştık. Salon, mutfak, banyo ve koridor yangına teslim olmuş durumdaydı. Eğer dökülen beton parçalarının sesiyle uyanmamış olmasaydık yangın bizim odalarımıza da sıçrar ve ölürdük. Yangını zar zor söndürdükten sonra zehirlenme aşamasına gelmiş çocuklarıma ayran yapıp içirttim" dedi.

whatsapp-image-2024-04-01-at-16-33-34.jpeg

"Maddi zararım çok büyük"

Eşyalarının kullanılamaz hale geldiğini ifade eden Kıvanç, "Bu evi geçen sene, yıllarca muhasebede çalıştığım parayla yaptım. Ev 2 katlı; üst kat abimin, alt kat da benimdi. Bu çıkan yangın bizi çıkmaza soktu. Evle birlikte aldığımız tüm eşyalar, yangında kullanılamaz hale geldi. Yanan her şeyi dışarı çıkarttık. Şu anda maddi zararım çok büyük, yetkililerden yardım talep ediyorum" dedi.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum