Baskın: Mustafa’ya ‘darp izi yoktur’ raporu verildi

Baskın: Mustafa’ya ‘darp izi yoktur’ raporu verildi

Yüksekova'da yapılan ev baskınlarında polisler tarafından darp edildiği iddia edilen Mustafa Bor’a, sağlık kontrolü için götürüldüğü hastanede “darp izi yoktur” yönünde rapor verildiği belirtildi.

Yüksekova'da bu sabah yapılan ev baskınlarında Demhat Kurt, Rahmi Terzioğlu, İsa Terzioğlu, Aras Yaşar, Diyar Şedal, Uğur Şedal ve Mustafa Bor adlı gençler gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişilerin aileleri polislerin arama sırasında evlerinin camları ve kapılarını kırdığını gençlere şiddet uyguladığını söylediler.

Gözaltındaki gençlerin emniyet işlemleri sürerken, darp edildiği belirtilen gençlerden Mustafa Bor’un gördüğü şiddete dair fotoğraflar sosyal medyada paylaşıldı. Fotoğraflarda, Bor’un kafasında kırıklar oluştuğu ve vücudunun birçok yerinde morluk ve kanamaların meydana geldiği görüldü.

Avukat Eren Baskın, olaya dair sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Yüksekova devlet hastanesine götürülen Mustafa’ya ‘darp izi yoktur’ raporu verildi. Avukatlarımızın baskısı ile tekrar hastaneye nakli gerçekleşti. Tüm işkence izleri kayıt altına alındı. İfade işlemleri için bekliyoruz” diye kaydetti.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum