Yüksekova'da otopark ihtiyacı giderek artıyor: Kaldırımlar yaya geçişine kapanıyor

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinin şehir merkezinde yaşanan park sorunu gün geçtikçe büyüyor. Sürücüler araçlarını park edecek yer bulamıyor. Yüksekova Belediyesi Eşbaşkanı Şoreş Diri sorunun çözümü için bir çalışmaları olduğunu söyledi.

Cengiz Topel Caddesi üzerindeki araç yoğunluğu, sürücüleri alternatif park alanları aramaya zorluyor. İpekyolu Caddesi'nde park etmek zorunda kalan sürücüler, yol kenarlarını ve kaldırımları işgal etmek durumunda kalıyorlar.

Yüksekova Haber'e konuşan Rogeş Güney, "Burası otoparka benzemiş baksanıza her yer araç dolu, kaldırımlarda bir sürü araç park ediliyor. Park alanları yok. Arabaların sürekli kaldırımlara park edilmesi, yayaların hem geçiş yolunu zorlaştırıyor hem de esnaflarımızın dükkanlarının önünü kapatıyor" şeklinde ifade etti.

kaldirimpark2.jpg

Adnan Kahraman isimli esnaf da, "Gerçekten çoğu defa bunu dile getirdik, ama bize yardımcı olacak kimse çıkmadı. İşletmelerimiz bu araçlardan dolayı gerçekten çok sıkıntı çekiyor. Özellikle yaşlılar buradan geçtiğinde zorlanıyorlar. İnsanlardan çok araçlar daha çok kaldırımlarda. Sebebi de ilçede yeterince araç park alanlarının olmaması" dedi.

Diri: Sorunun farkındayız, çözümü için çalışıyoruz

Konu ile ilgili görüştüğümüz Yüksekova Belediyesi Eşbaşkanı Şoreş Diri söz konusu sorunun farkında olduklarını belirterek, "İlçemizdeki otopark sorunu bizim gündemimizde var. Bu sorunun giderilmesi için arkadaşlarımızla birlikte birçok çözüm noktası üzerinde çalışıyoruz. Çalışmalarımız sonuçlandığında kamuoyu ile paylaşacağız" dedi.

 Yüksekova Haber
 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum