Yüksekova'da özel hareket timleri evleri taradı

Yüksekova'da özel hareket timleri evleri taradı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde dün polisler tarafından düzenlenen operasyonda birçok eve kurşun ve patlayıcı isabet etti. Şans eseri can kaybı yaşanmazken, evlerde maddi hasar meydana geldi

ÖMER OĞUZ / YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA – Yüksekova’da dün gece polisler tarafından zırhlı araçlar eşliğinde Yeşildere Mahallesi’ne operasyon düzenlenirken, operasyon esnasında şiddetli çatışmalar yaşandı.

Çatışmalarda herhangi bir can kaybı yaşanmazken, mahallede bulunan birçok eve kurşun ve patlayıcı isabet etti.

haberingoruntuleri.gifhaberinfotograflari.gif

Mahallede ikamet eden Yakup Yıldız’a ait 3 katlı evin panzer tarafından yaylım ateşine tabi tutulduğu belirtilirken, Yıldız’ın yeni doğum yapan eşi Ziyade Yıldız kendisini ve bebeğini kurşunlardan kıl payı kurtardı.

Evde oturdukları sırada evlerine kurşunların isabet ettiğini belirten Ziyade Yıldız, “Çay içiyorduk, birden silah sesleri geldi. Ne olduğunu bilemedik. Ufak bebeğim vardı. Ancak onu kurtarabildim. Ne yapacağız, halimiz bu mu olacak, bizim günahımız ne? Yeter artık” dedi.

Evin dört bir yanının panzerler tarafından sarıldığını kaydeden Yıldız, “Hiç durmadan silah ve bomba sesleri geldi. Seslerin kesilmesinden sonra kaçabildik. Çok korktuk, ne yapacağımızı nereye gideceğimizi bilemiyoruz” ifadelerini kullandı.

Operasyon ve çatışmaların gecenin geç saatlerine kadar devam ettiği mahallede, şans eseri can kaybı yada yaralanma yaşanmadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.