Yüksekova'da öldürülen 3 korucu toprağa verildi

Yüksekova'da öldürülen 3 korucu toprağa verildi

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde hayatını kaybeden 3 köy korucusu gözyaşları arasında toprağa verildi.

YÜKSEKOVA HABER

Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'nda yapılan törenin ardından köy korucusu Rıfat Dilce'nin cenazesi Yüksekova merkez Akalın Mezarlığında, Ömer Özbiçen ve Kemal Özbek'in cenazeleri ise Yüksekova'nın Yeniışık köyüne bağlı Yukarıolukbaş mezrasında toprağa verildi.

haberingoruntuleri.gif

Yukarıolukbaş mezrasına karayoluyla getirilen cenazeler köy girişinde karşılandı. Buradaki törene Yüksekova Kaymakamı İbrahim Çenet, Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanı Tuğgeneral Metin Tokel, Büyükçiftlik Belediye Başkanı İsmail Rüştü Zeydan, askeri yetkililer, AKP İlçe Başkanı Müslüm Ortaay ve korucu yakınları katıldı.

Cenazeler için köy camiinde kılınan cenaze namazının ardından Türk bayrağına sarılı tabutlar bir süre omuzlarda taşınarak köy mezarlığına getirilip, burada toprağa verildi. Tören sırasında hayatını kaybeden korucuların yakınları sinir krizleri geçirdi.

Cenaze töreninde konuşan Yüksekova Kaymakamı İbrahim Çenet, "Koruculardan Rıfat Dilce kardeşimizi Yüksekova Akalan Mezarlığında toprağa verdik. Burada da iki şehidimizi defnettik. Aramıza kimseyi sokmadan yaşayacağız, omuz omuza yaşayacağız. Bir olacağız, birlikte olacağız" dedi.

krc3-002.jpgkrc4-001.jpgkrc5-001.jpgkrc6-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.