Yüksekova'da miting havasında seçim bürosu açılışı

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Yüksekova ilçesinde seçim bürosunun açılışına katıldı. Bakırhan, “Gever halkı Ankara’da kurt olup buraya gelip Kürt olanlara sandıkta ders verecektir” dedi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Şemdinli ilçesindeki buluşmanın ardından Yüksekova ilçesinde seçim bürosunun açılışına katıldı. Büronun bulunduğu sokak ve caddelerde kalabalık oluşurken, bir dakikalık saygı duruşunun ardından ilçe belediye eşbaşkan adayları birer konuşma yaptı. 

‘GEVER’İN GÜCÜNÜ GÖRÜN’

Ardından topluluğa seslenen DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan,  “Gever’de bugün seçim startını vermekten dolayı çok mutluyuz. Değerli Gever halkı diğer siyasi partiler, büyük şehirlerden seçim startını verdiler. Biz seçim startımızı Şemzînan’dan Gever’den Colemêrg’den verdik. Bunun ne anlama geldiğini, bunun ne kadar kıymetli olduğunu çok iyi biliyoruz. Çünkü Gever halkı Cîlo dağı onurlu Cîlo dağı gibi başı dik bir halka sahiptir. Sürmi İnce’yi, Hewler'de kalleşçe katledilen Deniz Bülbün’ü, barış arayışı içerisinde yaşamamız için mücadele eden Adalet Safalı’yı, Perişan Çelik’i Erdal Safalı’yı, Nihat Akçelik’i rahmetle, minnetle anıyorum. Onlar bu insanlarımızı katlederken ‘Türk’ün gücünü göreceksiniz’ dediler. Biz de diyoruz ki ‘siz de Kürdün gücünü, Gever’i görün’ onurlu Gever halkı hiçbir zaman faili meçhul cinayetlere, katliamlara, kayyımcı anlayışa karşı asla boyun eğmedi, eğmeyecek. Bizler Gever’in bu duruşundan çok büyük dersler çıkartıyoruz” dedi.

‘KÜRTLER KİMSEYE DÜŞMANLIK YAPMADI’

Yüksekova'da, uzman çavuşun aracıyla ezdiği 5 yaşındaki Erdem Aşkan’ı anan Bakırhan, “Erdem’i ezenlerin yargılanması gerekirken Erdem’in ailesi hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Niye Erdem panzere çarpmış diye. İşte ‘Türkün gücünü göreceksiniz’ diyen bu anlayış doğamıza çocuğumuza yaşamımıza irademize düşmanlık yapıyor. Kürtler bin yıllardır hiç bir halka başta Türk halkı olmak üzere düşmanlık yapmadı. Kürtler Malazgirt’ten bugüne kadar bin yıllardır Mezopotamya, Anadolu’da birlikte yaşadığı hiç bir halka ihanet etmedi. Aksine önünü, kapısını, sofrasını açtı” diye konuştu. 

whatsapp-image-2024-02-22-at-15-47-41.jpeg

‘KAYYIMLAR GELECEĞE İPOTEK KOYAN MEMURLARDIR’

Bakırhan, “Kayyım işsizliktir usulsüzlüktür, Kürt halkının geleceğine ipotek koyan bir devlet memurudur. Gever’deki kayyım ne yapmış. Bu kayyım Ankara, İstanbul gibi büyükşehirlerle borç yapma konusunda yarışıyor. Gever Belediyesinin 1 milyar TL borcu var. Gever, İstanbul mudur, Mersin midir Ankara mıdır? 1 milyar TL borç yaptın ama hangi hizmeti yaptın sorusunu soruyoruz. Borçtan, yolsuzluktan, usulsüzlükten utanmıyorlar. Bunlar hırsızlıktan utanmıyorlar. Geverli onurlu kadınları, gençleri, Gever’in iradesine kayyım atayan, dilini yok sayan, Kürtçe tabelaları kaldıran, Kürt halkının dilini bilinmeyen dil olarak tanımlayan bu anlayışa ders verecektir. Size söz veriyoruz, söz olsun, söz olsun bizden önceki yolsuzluk, usulsüzlük yapan bütün kayyımların yaptıklarını sizinle paylaşacağız. Söz olsun Demokratik bir cumhuriyette bu hırsızlıkların yolsuzlukların hesabını soracağız. Kayyım efendi 1 milyar borç yapmış ama araçla gelirken 50 tane çukura düşüyor insan. Kayyım efendi 1 milyar TL’yi cebe indirmiş yandaşlarıyla birlikte” diye konuştu. 

GENÇLERE SESLENDİ

Gençlere seslenen Bakırhan, “Gençlerimiz meydanları dolduruyor. Bu bizim için onurdur. Genç arkadaşları bir arada görmek bize güç verdi, moral verdi. Seyit Rızaların, Şeyh Saitlerin, mazlumların yoldaşısınız sizler. Bilinçli olarak Kürt coğrafyasında uyuşturucuyla uğraştırmaya çalışıyor. Sizden ricam, bu uyuşturucu satıcılarını caddelerinize sokmanıza izin vermeyin. Uyuşturucuya bulaşan arkadaşlarımızı, dostlarımızı, yoldaşlarımızı mücadeleye, toprağına, kendi halkıyla buluşturmaya çalışın. Sizler baskıyla, faili meçhul cinayetlerle baş edemedi, şimdi uyuşturucuyla bunu yapmaya çalışıyor. Lütfen sizden ricam uyuşturucu meselesini Kürdistan coğrafyasından def edin” dedi. 

whatsapp-image-2024-02-22-at-15-48-47.jpeg

'HALKIMIZI SATIN ALACAKLARINI SANIYORLAR'

Yasaklara da değinen Bakırhan, “Bakın Cilo’ya çıkmak yasak değil mi, burada tarım ve hayvancılık yapılıyor. Niye bunu yapıyorlar, Gever halkı, Colemêrg halkı aç kalsın diye. Ama Cilo’da konser vermek için dans etmek için çıkıyorlar. Bunların bize yaklaşımını mera yasağıyla, Cilo yasağıyla siz değerli Gever halkı görüyorsunuz. Şimdi oy avcıları ortaya çıkmış. Ankara’da kurt, Ankara’da kurtlarla aynı tabağa kaşık salıyorlar ama Hakkari’ye gelip Kürt oluyorlar. Colemêrg ve Gever halkı Ankara’da kurt olup buraya gelip Kürt olanlara da sandıkta ders verecektir. Kürt olan, yurtsever olan, halkını seven, halkının demokratik değerlerini savunan hiç kimse Ankara’da da İstanbul’da da Gever’de de kurt olamaz. Bu kurtlara Kürt olduklarını söylemelerine bakmadan sandıkta en iyi cevabı vereceğinize eminim. Bu Ankara’da kurt olanlar sanıyorlar ki 3-5 kuruş para ile birlikte Gever halkını kandıracaklar. Halkımızı satın alacaklarını sanıyorlar. Ey zekası kıt olanlar, siz değil 3-5 kuruşla Merkez Bankasını Hakkari’ye kursanız Hakkari size oy vermeyecektir” diye konuştu.  

ÖZEL’E TEPKİ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in DEM Parti ile ilgili açıklamalarına sert tepki gösteren Bakırhan, “İktidarın küçük ortağı diyor ki ‘DEM Parti CHP ayrı ayrı seçimlere girerek kötü ve sinsi bir ittifak yapıyor’ Recep Tayyip Erdoğan diyor ki ‘DEM Parti CHP ile kirli bir ittifak yaptı’ diyor. CHP’nin Genel Başkanı diyor ki ‘DEM Parti aday çıkararak muhalefete, CHP’ye kaybettirmeye çalışıyor, DEM’li çay içme sırası AKP ve MHP’de’ diyor. Bunu söyleyenler sizi, bizi tanımıyor. Bizim çayımız kaçaktır, demlidir, güzeldir ama herkese nasip olmaz. Bizim demli çayımızı içen ona layık olacak Geverlilere layık olacak, onurlu olacak, yolsuzluk yapmayacak, usulsüzlük yapmayacak. Bizim çayımızı onurlu insanlar, temiz insanlar içer. O çay asla layık olmayanlara verilmeyecek bir çaydır. Özgür efendi diyor ki ‘DEM Parti AKP ile işbirliği yaptı muhalefete kaybettirmek için’ Kürdistan’ın her ilinde her ilçesinde CHP aday çıkardı mı, çıkardı. Öyle mi, Hakkari’de çıkardı mı çıkardı. Biz Hakkari’de kimle yarışıyoruz. AKP, MHP, Ergenekon ve Kurt ittifakıyla yarışıyoruz. Şimdi biz soruyoruz Özgür Özel’e. Siz buradan aday çıkararak Ergenekonculara mı hizmet ediyorsunuz, AKP MHP ile iş mi tuttunuz?” diye sordu.

whatsapp-image-2024-02-22-at-15-47-52.jpeg

‘MESELE KÜRT OLUNCA HEPSİ AYNI’

İktidar ve muhalefete eleştirini sürdüren Bakırhan, devamında şunları söyledi: “Siz her yerde aday çıkaracaksınız bu size haktır ama biz 3’üncü büyük parti olduğumuz İstanbul’da aday çıkarıyoruz size hesap verecekmişiz. Hadi oradan, işine bak. Bunu söyleyen partinin genel başkanına söylüyorum; Be utanmazlar 2019 yerel seçimlerinde belediyeleri biz size kazandırdık. Gever halkı, Kürt halkı size oy verdi. Size kazandırdıkları belediyeler bugüne kadar ne yaptılar, Gever’e kayyım atandığı zaman İmamoğlu neredeydi, İzmir Belediye Başkanı neredeydi? Hatay’daki depremde yaşamını yitirenlerin ölümünde imzası olan Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş neredeydi? Bir bizimle dayanışmadılar. 5 yaşında panzerin ezdiği Kürt çocuğunu ‘niye ezdiniz’ demediler şimdi bize niye aday çıkarıyorsunuz diyorlar. Sana mı soracağız? Kürt halkının dili Meclis’te bilinmeyen dil olarak geçtiği zaman Özgür Efendi itiraz etti mi, şimdi gelmiş ‘niye aday çıkarıyorsunuz’ diyor. Bunlar birbirine benziyor. AKP de MHP de aynıdır. Biz niye 3’üncü yol dedik, biz dedik ki bunlardan hayır gelmez, mesele Kürt olunca, mesele Kürt meselesi olunca bunların kurdu da aynıdır Kemalist’i de aynıdır, AKP’lisi de aynıdır. Onun için biz buradan bir kez daha Türkiye halklarına seslenmek istiyoruz. Son cumhurbaşkanlığı seçiminde bütün Kürt illerinin rengi aynı renkti. Utanmıyor musunuz, ‘Kürtler AKP ve MHP ile anlaştı’ diyorsunuz. Eğer öyle diyorsanız 2019 seçim sonuçlarına Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarına bakın Kürdün ne kadar onurlu ne kadar tutarlı ne kadar verdiği sözünde durduğunu göreceksiniz.”

whatsapp-image-2024-02-22-at-15-47-30.jpeg

Tuncer Bakırhan, konuşmasının ardından seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi. Bakırhan ve beraberindeki heyet, daha sonra Esendere'ye doğru yola çıktı. 

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum