Yüksekova'da minik öğrencilerden 'çevre duyarlılığı' etkinliği

Yüksekova'da minik öğrencilerden 'çevre duyarlılığı' etkinliği

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde Atatürk Anaokulu, çevre ve hava kirliliği konusunda farkındalık yaratmak için bir etkinlik düzenledi.

YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA - İlçenin Atatürk Anaokulu öğretmenleri, çocukların yaratıcı düşünme becerilerini geliştirmek, katı atıkların geri dönüşümünün sağlanması ve çevre kirliliğine dikkat çekmek amacıyla bir etkinlik düzenledi.

Yüksekova Selahattin Eyyubi Kültür merkezi konferans salonunda düzenlenen etkinlikte, gazete, plastik bardak ve tabak, pet şişe kapağı balon ve daha birçok katı atık malzemeden yapılan kostümleri giyen Anaokul ile lise öğrencileri sahnede boy gösterdi. Özellikle minik öğrencilerin giydiği kostümler yoğun ilgi gördü.

Etkinlikte öğrenci ve öğretmenlerini kutlayan Yüksekova İlçe Milli Eğitim Müdürü Servet Canlı etkinliğin güzel olduğunu söyledi.

Etkinlikle ilgili bilgi veren Atatürk Anaokulu Müdürü Asya Tuna, okul öncesi dönemde çocuklarla atık materyallerle çalışarak bir etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Bu etkinlikteki temel amaçlarının çocukların çevreye olan duyarlılığını ve yaratıcı düşünme becerilerini geliştirmek olduğunu dile getiren Tuna, “Bu gibi hedeflerimiz vardı. Etkinliğin sonunda bu amaçlarımıza ulaştığımız düşünüyorum. Emek veren öğretmen arkadaşlarıma ve etkinliğe katılan halkımıza çok teşekkür ediyorum. Bu etkinliği yaparken bu kadar yoğun bir ilgi göreceğimizi biz de tahmin etmiyorduk. Herkse çok teşekkür ederim” diye konuştu.

y1-259.jpg

y2-206.jpg

y3-126.jpg

y4-072.jpg

y5-043.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.