Yüksekova'da madde bağımlılarına mesleki kurs

Yüksekova'da madde bağımlılarına mesleki kurs

Proje, ilçede yaşayan madde bağımlısı kişilerin sosyal entegrasyonu ve istihdam edilebilirliğini sağlamayı amaçlıyor.

Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası’nın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı’nın açmış olduğu hibe programına sunmuş olduğu ve kabul edilip finanse edilen, "Farkındalık ile bağlan hayata" projesi için başvurular alınmaya başlandı.

Proje, Yüksekova'daki madde bağımlısı kişilerin sosyal entegrasyonu ve istihdam edilebilirliğini arttırarak, işgücü piyasasına erişimlerini kolaylaştırmak ve işgücü piyasasına girişlerinin önünde yer alan engelleri kaldırmak hedefleniyor.

BAŞVURULAR BAŞLADI

Projeyle ilgili bilgi veren Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Özdemir, "Dezavantajlı olarak anılan bu bireylerin, hayata kazandırılmasında ve onlara sosyal, psikolojik ve ekonomik destekler vermeyi amaçlayan proje, bir Sosyal Sorumluluk Projesi olduğu için madde bağımlısı gençlerin toplumda ötekileştirilmesinin önüne geçilerek farkındalık yaratıp yapılacak faaliyetlerle onları tekrar hayata bağlamak amaçlanmaktadır. Bu nedenle, öncelikli hedef grup uyuşturucu bağımlısı gençler olup, bununla birlikte diğer madde bağımlılıklarıyla da mücadele amaçlandığı için, proje ile madde bağımlısı gençlere yönelik 3 ayrı dalda mesleki kurslar açılmıştır. Bu kurslar da sıhhi tesisat, oto motor tamirciliği, karo fayans eğitimi verilecektir. 60 kişiye verilecek ve 10 Nisan’da başlayacak olan kurslara kayıt yaptırmak isteyen yukarıdaki şartları taşıyan kişilerin, YÜTSO proje ofisine başvurmaları gerekmektedir. Proje Destek ofisi Cengiz Topel Caddesi, Zagros İş Merkezi Kat: 4 No: 401'de bulunmakadır." dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.