Yüksekova'da kurulan tekstil fabrikası iş kapısı oldu

Yüksekova'da kurulan tekstil fabrikası iş kapısı oldu

Hakkari Yüksekova İlçesi’nde faaliyet gösteren tekstil fabrikası işsiz kadınlar için iş kapısı oldu.

SİBEL ÇAPRAZ / YÜKSEKOVA HABER (Özel Haber)

YÜKSEKOVA - Yüksekova’da faaliyet gösteren Alk tekstil fabrikası, halk eğitim ve iş-kur destekli projeleri ile işsiz gençlerin umudu oldu. Proje kapsamında öncelikli olarak kalifiye eleman yetiştiren fabrika, uzun vadede ise profesyonel bir şekilde üretime geçmeyi hedefliyor.

haberingoruntuleri.gif

Konu ile ilgili bilgi veren Fabrika Sorumlusu Muhdat Alkan, bölgede yaşayan gençlerin işsizlik nedeniyle batı illerine göç ettiğini belirterek, “Kurduğumuz tekstil fabrikası işsiz gençler için büyük bir fırsat oldu. Biz bu tekstil fabrikasını bölgede bir ilk olarak burada kurduk. Elbette çok zorluklar çektik, ama halkımızın da büyük özverisiyle bunu atlatmayı umuyoruz. Özellikle kadınların bu sektörde daha fazla yer alması aile bütçesine de önemli katkılar sağladı. Yüksekovalı iş adamlarından Yüksekova’ya yatırım yapmaktan çekinmemelerini istiyoruz.”dedi. Üç bölümde çalışanlara eğitim verdiklerini belirten Alkan, proje bitiminde kursiyerlerin % 50’sine tekstilde iş imkanı vereceklerini söyledi.

haberinfotograflari.gif

Fabrikada çalışan kadın işçi ve kursiyer kadınlar ise tekstil fabrikasının çalışma koşullarından memnun olduklarını belirterek, “Evde oturmaktansa gelip bir şeyler üretmek daha iyi oluyor. Burada çalışan işçilerin genelinin bakma yükümlü olduğu insanlar var. Özellikle kadın istihdamı açısından önemli bir girişim. Yüksekova gibi bir yer için önemli bir iş imkânı.”dedi.

Tekstilde çalışanların bir bölümü daha önce İstanbul’da çalışan tekstil işçilerinden oluşuyor.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum