Yüksekova'da kurslarını tamamlayan kursiyerlere sertifikaları dağıtıldı

Yüksekova'da kurslarını tamamlayan kursiyerlere sertifikaları dağıtıldı

Yüksekova'da Aile Destek Merkezi'nde çeşitli dallarda kurs eğitimi gören 80 öğrenci, kursları başarı ile tamamladıklarını belirten sertifikalarına kavuştu.

BİLAL TİNAR / YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA - Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde Kaymakamlığa bağlı olarak kurs veren Aile Eğitim Merkezi'nde, kurslarını başarılı bir şekilde tamamlayan kursiyerlere, eğitim gördükleri dallara ait sertifikalar dağıtıldı. Giyim teknolojisi, Moda tasarım ve El Sanatları dallarında eğitim gören 80 öğrenci, sertifikalarına kavuşma sevinci yaşadı.

Sertifika törenine kursiyerlerin yanı sıra Yüksekova Kaymakamı İbrahim Çenet, Yüksekova İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, Yüksekova İlçe Milli Eğitim Müdürü Servet Canlı, Aile Destek Merkezi yöneticileri, eğitmenler ve kurum amirleri de katıldı.

haberinfotograflari.gif
Sertifika töreninden önce mezun olan kursiyerlerin yaptıkları ürünler sergilenirken, katılımcılar mini sergiyi gezerek ürünleri inceledi.

Ardından mezun olan kursiyerlere sertifikaları dağıtıldı. Törenden sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Yüksekova Kaymakamı İbrahim Çenet, Yüksekova'da kadınlar için böyle projelerin uygulanmasının önemli olduğunu vurguladı.

Yüksekova için bazı projelerin de uygulanma aşamasında olduğunu belirten Kaymakam Çenet, "Yüksekova'ya organize sanayi bölgesi kurmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Organize sanayi bölgeleri illerde kurulur ama biz Yüksekova'da da kurmak istiyoruz. Bunun yanı sıra Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nin açılması için girişimlerimiz sürüyor. Umarım en kısa zamanda hastanemizin temellerini atarız. Hava limanında uçuşların tekrar başlaması için sis ölçümlerini yaptık. Koşulların uygun olması halinde uçuşlar tekrar başlayacaktır" dedi.

Kaymakam Çenet kursiyerlere başarılar dileyerek konuşmasını tamamladı.

Sertifika töreni verilen kokteyl ile son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.