Yüksekova'da kayıp yakınları Metin Göktepe'yi andı

Yüksekova'da kayıp yakınları Metin Göktepe'yi andı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde eylem yapan Cumartesi Anneleri ve kayıp yakınları, 8 Ocak 1996 tarihinde haber takibi esnasında gözaltına alınan ve ardından öldürülen gazeteci Metin Göktepe’yi andı.

ÖMER OĞUZ / YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA – Geçtiğimiz hafta Yüksekova’da olumsuz hava şartları nedeniyle eylem yapamayan Cumartesi Anneleri ve kayıp yakınları, bu hafta 90’ncı defa bir araya geldi. İHD öncülüğünde Sanat Sokağı’nda eylem yapan Cumartesi Anneleri ve kayıp yakınları, 8 Ocak 1996’da gittiği haberde gözaltına alınan ve ardından öldürülen Evrensel gazetesi muhabiri Metin Göktepe’yi andı. Anma etkinliğine Göktepe’nin ablası Meryem Göktepe’nin yanı sıra HDP-DBP temsilcileri ve çok sayıda yurttaş da destek verdi.

haberinfotograflari.gif
Kar yağışı altında gerçekleştirilen etkinlikte konuşan abla Göktepe,  “Bu ülkede savaşları erkekler çıkarıyor ama barışı icra edecek olanlar annelerdir. Metin, bu memlekette kayıplar olmasın diye, nerde bir hak araması varsa ordaydı. Metin olsaydı bugün, burda olurdu yine. Metin olsaydı, bugün barikatların arkasındaki gerçekleri halka ulaştırmaya çalışırdı” dedi.

haberingoruntuleri.gif
Konuşması esnasında gözyaşlarına hakim olamayan abla Göktepe, “Bu ülkede 100’ün üzerinde gazeteci katledildi. Nedim Oruç da Metin gibi katledilmesin diye elimiz yüreğimizde sabahı bekledik. Metin’i gözaltına aldılar ve saatlerce dövüp katlettiler. Önce gözaltına aldıklarını kabul etmediler. Tanıkların ifadeleri sonrasında kabul etmek zorunda kaldılar. Annemden özür dilediler ama annem özürlerini kabul etmedi. Bu ülkeye barış gelecekse annelerin sevgisi ile gelecek” dedi.

Ardından konuşan İHD temsilcisi Yüksekova temsilcisi Muhyettin Önal, Silopi’de 3 Kürt kadın siyasetçinin öldürülmesini kınadıklarını belirtti. Ölümlerin çözüm olmadığını kaydeden Önal, diyalog ve konuşma yollarının açık tutulmasını istedi.

Önal’ın ardından söz alan kayıp yakını Tayyüp Canan ise Metin Göktepe’nin Cumartesi Anneleri eylemini 33 hafta boyunca aralıksız takip ettiğini belirterek, “Metin, spor salonunda dövülerek katledildi. Bu yürek susmayacak, Metin Göktepe’ler yaşıyor” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından kayıp yakınları 5 dakikalık oturma eylemi gerçekleştirerek dağıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.