Yüksekova'da kayıp yakınları, M. Zeki Yılmaz'ın akıbetini sordu

Yüksekova'da kayıp yakınları, M. Zeki Yılmaz'ın akıbetini sordu

Yüksekova’da kayıp yakınları ve Cumartesi Anneleri, 1994 yılında gözaltına alındıktan kısa bir süre sonra cenazesi bulunan Mehmet Zeki Yılmaz'ın faillerini sordu.

ÖMER OĞUZ / YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA - Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde Cumartesi anneleri ve kayıp yakınlarının adalet arayışı devam ediyor. İlçenin Sanat Sokağı’nda İHD öncülüğünde bir araya gelen kayıp yakınları, 1994 yılında gözaltına alındıktan kısa bir süre sonra cenazesi bulunan Mehmet Zeki Yılmaz'ın faillerini sordu, sorumluların adalet önüne çıkarılıp cezalandırılmasını talep etti. Kayıp yakınların eylemine birçok vatandaş da destek verdi.

Eylemde ilk olarak konuşan İHD temsilcisi Muhyettin Önal, bölgede yaşanan çatışmalı ortama değinerek, silahların çözüm olmadığını vurguladı. Önal, diyalog masasının tekrar kurulması gerektiğini belirterek barış ortamının tesis edilmesini talep etti.

haberinfotograflari.gif
Önal’ın ardından M. Zeki Yılmaz’ın hikayesini yeğeni Ömer Yılmaz okudu.

Amcasının 22 Şubat 1994 tarihinde Şemdinli yolu üzerinde bulunan dükkanında kar maskeli 7 kişi tarafından kaçırıldığını belirten Yılmaz, 3 gün kendisinden haber alınamadığını kaydetti.

Başvurdukları tüm kurumlardan herhangi bir bilgi alamadıklarını vurgulayan Yılmaz, kaçırıldıktan 4 gün sonra amcasının cenazesini Dilektaşı (Manis) Köyü yakınında bir dere bulduklarını ve vücudunda işkence izlerini rastladıklarını ifade etti.

Tüm adli girişimlere rağmen sonuç alamadıklarını belirten Yılmaz, hukuk mücadelelerini sürdüreceklerini belirtti.

Hikayenin okunmasının ardından kayıp yakınları 5 dakikalık oturma eyleminin ardından dağıldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.