Yüksekova'da kar temizleme çalışmaları

Yüksekova'da kar temizleme çalışmaları

Yüksekova Belediyesi Destek Hizmetler Müdürlüğüne bağlı karla mücadele ekipleri tarafından yürütülen kar temizleme çalışmaları devam ediyor.

YÜKSEKOVA HABER

Geçtiğimiz hafta çarşı merkezi ve bağlı ara sokakları temizleyen ekipler yeni yağışlarla birlikte tekrar karla temizleme çalışmalarına başladı.

Sabah saatlerinde Özgürlük Meydanı'nda başlayan temizlik çalışmaları akşam saatlerinde Cengiz Topel Caddesi ve bağlı ara sokaklarda sabaha kadar devam etti.

Ekipler, Özgürlük Meydanı ve bağlı ara sokaklarda biriken karları bir noktaya topladı. Ardından iş makineleri yardımıyla kamyonlara yüklenen tonlarca kar şehir dışına çıkarıldı.

İş makinelerinin etkili olamadığı noktalarda Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri ellerine aldıkları küreklerle kar temizliği yaptı. 

Çalışmalarla ilgili açıklama yapan Başkan Yardımcısı Hüsnü Beşer, "Yurttaşlarımızın ulaşımda sıkıntı çekmemeleri için belediye olarak tüm imkânlarımızı seferber ederek çift vardiyalı bir şekilde gece gündüz kar temizliği yapıyoruz. Geçtiğimiz hafta çarşı merkezi ile birlikte ara sokakları da tamamen temizlemiştik. ikinci yağıştan sonra ekiplerimiz tekrar temizlik çalışmalarına başladı.Yurttaşlarımızdan isteğimiz çalışma esnasında bizlere yardımcı olmaları. Örneğin sahipsiz bir araç yüzünden 1 saatte yapacağımız işi bazen 4 saatte ancak yapabiliyoruz. yaptığımız sayısız ilan, anons ve duyuruya rağmen duyarsız bazı arkadaşlar araçlarını rastgele park ederek kayıplara karışıyor. İkincisi bazı esnaflarımız çalışma öncesi çatılarını temizlemiyor. Biz temizlik yaptıktan sonra çatısındaki karı indiriyor. Durum böyle olunca hem kendisi hem de belediye öbür esnaflardan tepki alıyor. Tek ricamız esnaf ve araç sahiplerinin biraz daha duyarlı olması. Halkımızdan biraz daha sabır ve sağduyu bekliyoruz. Biz geceli gündüzlü çalışamalarımızı sürdüreceğiz. İnşallah en kısa zamanda ilçedeki kar yığınlarını temizleyeceğiz” dedi.

Sabah saatlerine kadar devam eden kar temizleme çalışmalarına başkan yardımcısı Hüsnü Beşer, Belediye Meclis Üyeleri, Destek Hizmetler Müdürü Ahmet Tosun, Zabıta Müdürü Tahir Tekinalp, İbrahim Cin ve ilgili birim çalışanları katıldı.

y1-256.jpg

y2-204.jpg

y3-125.jpg

y4-071.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.