Yüksekova’da kapalı köy yollarında zorlu mücadele

Yüksekova’da kapalı köy yollarında zorlu mücadele

Hakkari’nin Yüksekova İlçesinde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle kapanan köy yollarının açılması için karla mücadele ekipleri gece gündüz vardiyalı olarak çalışmalarını sürdürüyor.

ÖMER OĞUZ / YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA  - Yüksekova’da üç gün süren yoğun kar yağışı ulaşımı aksattı. Kar yağışı ve tipi nedeniyle ilçeye bağlı 53 köy ve 106 mezranın yolu ulaşıma tamamen kapandı.

Yolu kardan kapanan köylerde hastaların kurtarılması için büyük çaba sarf eden İl Özel İdaresi Yüksekova Şantiye Şefliğine bağlı karla mücadele ekipleri, bugün yağışların kısmen durmasıyla beraber hummalı bir çalışma yürütüyor.

haberingoruntuleri.gifhaberinfotograflari.gif

Ekipler gece gündüz vardiyalı olarak zorlu bir çalışma yürüterek köy yollarını ulaşıma açıyor.

Üç gün aradan sonra yolları açılan köylerdeki vatandaşlar da ilçe merkezine gelerek temel ihtiyaçlarını giderdi.

Köy yollarındaki zorlu çalışmaları yerinde denetleyen Yüksekova Kaymakamlığı Köylere Hizmet götürme Birliği Müdürü Erol Zirek, gelen 112 çağrılarına tam zamanında yetiştiklerini belirtti.

Yağışın durmasıyla beraber başlatılan çalışmaların aralıksız devam ettiğini kaydeden Zirek, kapanan tüm yollarının en kısa zamanda açılması için ekiplerin aralıksız çalıştığını söyledi.

Zirek, tüm yolların açılmasının biraz zaman alabileceğine dikkat çekerek köylülerin biraz daha sabırlı olmasını istedi.

İş makinesi operatörü Süleyman Karataş ise, yoğun tipi nedeniyle yolu bulmakta zorlandıklarını belirterek zaman zaman büyük tehlikler atlattıklarını aktardı.

Yolu açılan köylerdeki vatandaşlar da, karla mücadele ekiplerine teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.