Yüksekova’da istihdam seferberliği semineri

Yüksekova’da istihdam seferberliği semineri

Yüksekova’da İstihdam Seferberliği kapsamında Devlet Teşvik ve Destekleri bilgilendirme semineri düzenlendi.

Ömer Oğuz'un haberi:

Selahaddin Eyyubi Kültür Merekzi’nde düzenen seminere Yüksekova Kaymakamı Ramazan Kendüzler, Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdurrahman Pınar, Yüksekova Ziraat Odası Başkanı Adnan Onay, Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Vedat Çoğaç, kurum müdürleri, STK temsilcileri, iş adamları ve esnaflar katıldı.

YÜTSO BAŞKANI PINAR’DAN İŞ DÜNYASINA ÇAĞRI

Seminerin açılış konuşmasını yapan Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdurrahman Pınar, “İstihdam seferberliği 2019 kapsamında iş dünyamızda girişimcilere tarihi destekler şeklinde 8 farklı teşvik sunuluyor” dedi. Teşviklerin detaylarından söz eden Pınar, “Buradan iş dünyasına çağrıda bulunuyoruz. Gelin bu tarihi teşviklerden yararlanın. Böyle bir teşviki hayata geçirdikleri için hükümetimize teşekkür ediyoruz” dedi.

‘YÜKSEKOVA’DA HUZUR, GÜVENLİK SAĞLANMIŞ DURUMDA’

Yüksekova Kaymakamı Ramazan Kendüzler de bir konuşma yaparak tüm katılımcılara teşekkür etti. Bu toplantının özellikle Yüksekova’da yapılmasını önemsediğini belirten Kendüzler, “Çünkü Yüksekova’da özellikle terör faaliyetlerinden dolayı yatırımcıların uzaklaşma durumu oldu. Bundan dolayı istihdamda biraz azalma oldu. Yatırımcılar güvenli ortamları sever. Şuan ilçemizde huzur, güvenlik sağlanmış durumda. Ben Yüksekovalı olup durumu iyi olan hemşerilerimizi Yüksekova’ya yatırım yapmaya davet ediyorum. Sadece Yüksekovalıları değil Türkiye’nin her yerinden yatırımcılarımızı Yüksekova’ya yatırım yapmaya davet ediyorum. Yüksekova’da öyle bir iş gücü potansiyeli var ki Yüksekova’ya yatırım yapan kazanır” dedi.

ist-002.jpg

‘SANAYİ SİTESİ İHALESİ AYIN 18’İNDE YAPILACAK’

Yüksekova’nın önemli bir konuma sahip olduğunu belirten Kendüzler, “Bir taraftan Irak’a bir taraftan İran’a komşuyuz. Özellikle İran’da Urmiye, Tebriz hinterlandını aldığımız zaman 5 milyona yakın bir nüfus var karşımızda. Bunu çekebilmek için bizlerin de turizmi canlandırarak bu nüfusu buraya çekmemiz lazım. Havaalanımız var. Havaalanımız gün geçtikçe daha fazla yolcu taşıyor. Yine bu ay İran’lılar için Antalya’ya 2 sefer düzenlendi. Bir müjde vermek istiyorum. Sabah müdürlerimizle bir aradayken, Sanayi İl Müdürümüzle görüştük. Küçük Sanayi Sitesi projemiz vardı. İnşallah 18’inde 100 tane dükkânın inşaat ihalesi yapılacak. Sadece istihdam İŞKUR’un işi değil, tüm kurumlarımızın işidir. Milli Eğitim Müdürlüğümüzün de Halk Eğitim Merkezi ve Aile Destek Merkezi’nin de işi. Kalifiye personel olmadıktan sonra İŞKUR da bişey yapamaz. Aile Destek Merkezi bu anlamda bir çaba sarf ediyor. Hep birlikte tüm kurumlarımızla Yüksekova’da bu istihdam seferberliğiyle alakalı elimizden ne geliyorsa yapacağız” dedi.

Kendüzlerin Ardından Hakkari Sosyal Güvenlik İl Müdürü Nail Van, kayıt dışı istihdam konusunda katılımcılara bilgilendirmede bulundu.

İş ve Meslek Danışmanı Cahit Akbaş, İŞKUR ve SGK Teşvikleri sunumunu gerçekleştirirken İl Müdür Vekili Murat Koca da Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teşvik ve Destekleri konusunda bilgilendirmede bulundu.

Seminerde son olarak KOSGEP İl Müdürü Cihat Gür KOSGEP Destekleri konusunda bilgilendirmelerde bulunurken program soru ve cevap kısmından sonra sona erdi.

Etiketler : , , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum