Yüksekova’da imha edilmemiş patlayıcılar tehlike saçıyor

Yüksekova’da imha edilmemiş patlayıcılar tehlike saçıyor

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde, 13 Mart’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı 30 Mayıs itibari ile gündüzleri kaldırılırken mahallelerde bulunan patlayıcılar tehlike saçıyor.

ERKAN ÇAPRAZ - ÖMER OĞUZ / YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA - İlçede 13 Mart’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı 30 Mayıs itibari ile gündüzleri kaldırıldı. İlçede yasağın kaldırılmasıyla birlikte Yüksekova girişinde oluşan yoğun araç kuyruğu devam ediyor. Çevre köy ve ilçelere taşınmak zorunda kalan Yüksekovalılar evlerine dönerken, mahallelerde bulunan patlamamış ve imha edilmemiş patlayıcılar ise tehlike saçıyor.

haberingoruntuleri.gif

patl3.jpg

ORMAN MAHALLESİNDE İMHA EDİLMEMİŞ PATLAYICILAR BULUNDU

İlçenin Orman mahallesinde bazı evlerin içerisinde ve bahçesinde imha edilmemiş patlayıcılar bulundu. Patlayıcıları fark eden vatandaşlar durumu polise bildiriyor. Orman Mahallesi sakinlerinden Bedel Biçer evlerinin bahçesinde 2 adet patlamamış cisim bulduklarını söyledi. Biçer, “Biri yeşil top şeklinde biri de bomba atar mermisine benzeyen patlayıcılar tehlike saçıyor. Durumu polise bildirdik gelip imha etmelerini bekliyoruz. Bir komşumuzun bahçesinde de patlamamış havan mermisi var” dedi.

Mahalle sakinleri söz konusu patlayıcılardan çocukları uzak tutmak için nöbet tuttuklarını söyledi. 

patl4.jpg

patl6.jpg

patl5.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.