Yüksekova'da ilk kez Katarakt ameliyatı yapıldı

Yüksekova'da ilk kez Katarakt ameliyatı yapıldı

Hakkari’nin Yüksekova Devlet Hastanesi’nde ilk kez gözde görülen hastalık olan katarakt ameliyatı yapılmaya başlandı.

ÖMER OĞUZ / YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA - Yüksekova Devlet Hastanesi'ne yeni alınan modern cihazlarla, göz içindeki merceğin saydamlığını kaybederek opak bir görünüm alması nedeniyle oluşan ve özellikle yaşlılığa bağlı olarak görülen katarakt ameliyatları yapılmaya başlandı.

Türkiye genelinde az sayıda hastanede bulunan teknolojinin son ürünü FAKO (Femtosaniye) lazer cihazı sayesinde Yüksekovalı hastalar artık Hakkâri ve Van'a gitme derdinden de kurtulmuş oldu.

Konuyla ilgili basın mensuplarına açıklama yapan Yüksekova Devlet Hastanesi Başhekimi Ahmet Şen, bölgede özellikle yaşlılarda görülen katarakt hastalığının tedavisi için yapılan ameliyatlarda eksiklik olduğu söyledi.

Şuanda bu eksiklerin giderildiğini söyleyen Şen, ”Yeni bir cihaz alındı. Türkiye’deki birçok cihazdan iyi olan bir cihaz getirildi. İki tane göz uzmanımız bu cihazlarla ameliyatlara başladılar. Daha önceden hastaların bu ameliyatlar için Hakkâri’ye ya da Van’a sevk olması gerekiyordu. Özellikle bu soğuk havalarda sıkıntı oluyordu hastalar için. Şuan hastanemizde bununla ilgili ameliyatlar yapılmaktadır. Hastalarımız bir gün yatırıldıktan sonra taburcu ediliyor” dedi.

Göz Hastalıkları Servisinde görev yapan Opr. Dr Orhan İlim de bu ameliyatın Yüksekova’ya getirilen cihaz sayesinde ilk kez yapıldığını söyledi.

Halk arasında göze perde inmesi diye bilinen hastalığın ilk ameliyatı yapıldığını aktaran İlim, “Bu hastalıklara en yeni cihazla en güncel tekniklerle başladık. İki haftadır ameliyat olması gereken hastalarımızı alıyoruz. Halkımız eskiden bu ameliyat için Van’a giderdi. Hastalarımız yol ve randevu derdinden kurtuldu. Hastanemize yeni cihazımız getirildi. Biz de ameliyatlara başladık. Ameliyatlar yaklaşık 1 saat sürüyor. Hastayı bir gün hastaneden tutuktan sonra taburcu ediyoruz. Bu tür ameliyatların Yüksekova şartlarında yapılıyor olması oldukça önemlidir. Özellikle kış mevsimi nedeniyle hastalar zorlanıyordu. Burada ameliyatların başladığını duyan birçok Yüksekovalı vatandaş Hakkâri ve Van’daki randevularını iptal edip buraya geldi. İnşallah çevre ilçe ve illere bu konuda daha da yardımcı oluruz" diye konuştu.

Bu cihazın getirilmesinde etkisi olan herkese teşekkür eden vatandaşlardan Esmihan Erin, ilçe için çok iyi bir şey olduğunu söyledi. Bu iş için çok memnun olduklarını dile getiren Erin, “Bu hastalık için Hakkâri’ye ya da Van’a gidiyorduk. Şimdi burada da yapılıyor. Şükürler olsun. Bu hizmetten çok çok memnunuz” şeklinde konuştu.

y1-233.jpg

y2-185.jpg

y3-110.jpg

y4-057.jpg

y5-033.jpg

y6-014.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum