'Yüksekova'da iftar çadırlarının kaldırılmasının nedeni nedir?'

'Yüksekova'da iftar çadırlarının kaldırılmasının nedeni nedir?'

HDP Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan, Yüksekova'da kurulan iftar çadırlarının Kaymakamlık tarafından kaldırılmasının gerekçesinin İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya sordu.

YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA - Sokağa çıkma yasğaının kısmi olarak kaldırıldığı Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, Yüksekova Belediyesi tarafından Hakkari Belediyesi'nin de destekleriyle kurulan iftar çadırlarının Kaymakamlık talimatı ile kaldırılması TBMM'ye taşındı.

HDP Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın yanıtlaması istemiyle Meclis'e soru önergesi verdi.

"Yüksekova Belediyesi başta olmak üzere çevre il ve ilçelerdeki belediyeler ile sivil toplum örgütlerinin desteğiyle halka gıda yardımı yapılmakta, sokağa çıkma yasağının neden olduğu yıkımın etkileri azaltılmaya çalışılmaktadır" diyen HDP'li Özgökçe, "Yüksekova Belediyesi, özellikle Ramazan ayında yurttaşların ibadetlerinin kesintiye uğramaması için ilçenin 11 farklı noktasında iftar çadırı kurmuştur. Evlerde su, elektrik ve yemek yapacak malzemelerin olmadığı göz önünde bulundurulduğunda, bu iftar çadırları yurttaşların beslenme sorunu yaşamaması için hayati önem taşımaktadır. Ne var ki, İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bildirim yapılarak kurulan bu iftar çadırları 6 Haziran 2016 tarihinde kaldırılmıştır. Çadırlara müdahale eden polisler, Yüksekova Kaymakamlığının çadırların kaldırılması yönünde talimat verdiğini ifade etmiştir" dedi.

HDP'li Özgökçe, Bakan Ala'ya şu soruları sordu:

* Sokağa çıkma yasağı boyunca evleri tahrip olan yurttaşlara Ramazan ayında sıcak yemek yardımı yapmak amacıyla kurulan iftar çadırlarının kaldırılmasının nedeni nedir?

* Yüksekova Kaymakamlığı, Yüksekova İlçe Emniyet Müdürlüğüne yazılı ve sözlü bildirimde bulunularak kurulan iftar çadırlarını hangi yetkiye dayanarak kaldırmıştır?

* Türkiye’nin her yerinde belediyeler iftar çadırı kurabilirken, Yüksekova’da bu hizmetin yasaklanmasının nedeni nedir?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.