Yüksekova'da iftar çadırları kuruldu

Yüksekova'da iftar çadırları kuruldu

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 78 gün süren sokağa çıkma yasağının kısmen kaldırılmasının ardından dönen vatandaşlara gıda yardımı yapılmaya başlanırken, birçok mahalleye ise iftar çadırları kuruldu.

ZEKİ DARA - ÖMER OĞUZ / YÜKSEKOVA HABER

Yüksekova'da uygulanan yasağın 30 Mayıs’ta kısmi olarak kaldırılması ile ilçeye dönüşler devam ediyor. Binlerce kişinin döndüğü ilçede barınma sorununun yanı sıra beslenme sorunu da baş göstermeye başlayınca belediye ve kaymakamlık ekipleri harekete geçti.

haberingoruntuleri.gif

Yıkımın yaşandığı 7 mahalleye elektrik ve su verilemezken hem Yüksekova Belediyesi vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için seferber oldu. Belediyenin çalışmaları ile ilgili bilgi veren Yüksekova Belediyesi Eş Başkan Vekili Adile Kozay, evleri yıkılan vatandaşlara yardımcı olmak ve ihtiyaçlarını karşılamak için 4 ayrı komisyon kurduklarını söyledi. Kozay, belediye koordinasyonunda kurulan yardım, teknik, sağlık ve hukuk komisyonlarının çalışmalarına başladığını anlattı.

ift3.jpg

Yardım komisyonunun ilk etapta ilçeye dönen yaklaşık 10 bin vatandaşa iki öğün yemeğin yanı sıra her ailenin bir aylık ihtiyacını karşılayan gıda kolileri dağıttığını belirten Kozay, şu ana kadar ilçeye gelen yardımların Rojava Yardımlaşma Derneği, Van Büyükşehir Belediyesi, Hakkari, Batman ve Tunceli belediyelerinden geldiğini sözlerine ekledi.

ift6.jpg

Van Büyükşehir Belediyesi her gün iki öğün 10 bin kişiye yemek dağıtırken, Hakkari Belediyesi’nin gönderdiği gıda paketleri de belediyenin soğuk hava deposuna yerleştirildi.

ift5.jpg

Yüksekova Belediyesi tarafından Hakkari Belediyesi'nin de destekleriyle ilçenin farklı mahallelerine iftar çadırı kurmaya başlarken, Yüksekova Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı da ilçenin tüm mahallelerinde Ramazan ayı öncesi gıda paketleri dağıtmaya başladı.

ift0.jpg

00-007.jpg

ift65.jpg

022.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.