Yüksekova'da hastalar ambulans yerine minibüs ile Van'a sevkediliyor!

Yüksekova'da hastalar ambulans yerine minibüs ile Van'a sevkediliyor!

Yüksekova'da sokağa çıkma yasağı, ilçedeki hastaları da mağdur ediyor. Devlet hastanesinden Van'a sevkedilen hastalar, ambulans yerine minibüslerle hastaneye götürülüyor.

ZEKİ DARA / YÜKSEKOVA HABER

VAN - Yüksekova’da 17'nci gününe giren sokağa çıkma yasağı devam ederken, yasak nedeniyle ilçe halkı büyük mağduriyetler ile karşı karşıya kalıyor.  Devlet hastanesine başvurup burada ilk tedavileri yapılan hastalar Van’daki hastanelere sevk edilirken, büyük sıkıntılar ile karşı karşıya kaldıklarını anlatıyorlar.

Van’a sevk edilen ve Yeniköprü’ye kadar ambulans ile getirilen hasta çocuklar Gülhan Yıkar ve Mir Zanyar Acar Hakkari’den gelen servis ile Van’a götürüldü. Duruma tepki gösteren hasta yakınları çocuklarının Yeniköprü’den sonra kendi hallerine bırakıldıklarını söylediler.

i-1-20160329142240.jpg

Hasta çocuk Gülhan Yakın’ın babası Tayyip Yakın, hasta olan kızı için Yeniköprüye kadar ambulans verildiğini burdan sonrası için kendi imkanları ile Van’a gitmek zorunda kaldıklarını söyledi. 1 saati aşkın bir süredir servis beklediklerini anlatan baba Yakın, içinde bulundukları duruma isyan etti. 

Serviste bulunan bir başka hasta yolcu, bir hafta önce geçirdiği trafik kazasında yaralanmış olan Cüneyt Hacıoğlu isimli vatandaş. Şırnak’taki sokağa çıkma yasağı nedeniyle tedavi olabilmek için Uludere’den Van’a gelmek zorunda kalan Hacıoğlu 3 servis değiştirerek Van’a ulaşabildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.