Yüksekova'da hasta almaya giden ambulans mahsur kaldı

Yüksekova'da hasta almaya giden ambulans mahsur kaldı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde hasta kurtarmaya giderken karda mahsur kalan paletli ambulansı karla mücadele ekipleri kurtardı.

ÖMER OĞUZ / YÜKSEKOVA HABER

İlçede 3 gün boyunca süren ve kalınlığı bir buçuk metreye ulaşan kar ilçeyi adeta esir aldı. Yoğun kar nedeniyle vatandaşların zor zamanlar yaşadığı ilçede 112 sağlık ekipleri de kardan nasibini aldı.

Sabah saatlerinde hasta kurtarmaya giden bir paletli ambulans ilçe merkezinde kara saplanarak mahsur kaldı.

haberingoruntuleri.gif
Ambulansın kara saplanmasıyla hastaya yetişmek için kolları sıvayan 112 ekibi ellerine aldıkları küreklerle aracı çıkartmaya çalıştı. Çevreden geçen vatandaşlar da aracın çıkarılması için ekiplere destek verdi.

i-1-20160102120943.jpg

Ardından haber verilmesiyle olay yerine gelen Karayolları 117. Şube Şefliği karla mücadele ekipleri, bir saatlik çalışmanın ardından mahsur kalan ambulansı saplandığı yerden çıkarttı.

112 sağlık ekibinden Celal Beyter, sabah saatlerinde Güngör Mahllesi’nde bir vakaya gitmek için yola çıktıklarını ve kar kalınlığının fala olmasından dolayı saplandıkları kardan çıkamadıklarını söyledi. Karayolları 117. Şube Şefliği karla mücadele ekiplerinin kendilerini mahsur kaldıkları yerden çıkarttığını ve ekiplere teşekkür ettiğini belirtti.

i-2-854.jpgi-3-399.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.