Yüksekova'da görev yapan gazeteciler Vali Toprak'ı ziyaret etti

Yüksekova'da görev yapan gazeteciler Vali Toprak'ı ziyaret etti

Yüksekovalı Gazeteciler Hakkari'ye yeni atanan Vali Cüneyit Orhan Toprak'ı makamında ziyaret etti. Vali Toprak, Yüksekova'nın sorunları ile gazetecilere açıklamalarda bulundu.

YÜKSEKOVA HABER

HAKKARİ - Göreve geldiği ilk günden çeşitli kesimlerin ziyaret ettiği Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak bugün de Yüksekova'da görev yapan gazetecileri kabul etti.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Hakkari ve Yüksekova Temsilcisi Erkan Çapraz, Halkın Sesi Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ali Yiğit, Yüksekova Haber Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Zeki Dara ve Doğan Haber Ajansı (DHA) Yüksekova Muhabiri Yaşar Kaplan, Vali Toprak'ı makamında ziyaret etti.

Vali Toprak'a hoşgeldin ziyaretinde bulunan gazeteciler, sokağa çıkma yasağının 78 gün sürdüğü Yüksekova ile ilgili çeşitli sorular sordu.

İlçede yaşanan sorunlara değinen Vali Toprak Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile görüştüğünü her iki bakanın bayramdan sonra Yüksekova'ya geleceğini söyledi.

BAYRAMDAN SONRA 2 BAKAN HAKKARİ'YE GELİYOR

Vali Toprak, "Her iki bakanımızla Yüksekova'nın durumunu konuştuk. Kendileri bayramdan hemen sonra ilimizi ziyaret edecekler. Beraber Yüksekova ilçemize de geleceğiz. İlçede ev ve iş yerleri zarar gören vatandaşlarımızın mağduriyetlerini gidermek için şuanda zaten çeşitli çalışmalarımız var. Kira desteği ve gıda yardımı bunlara örnektir. Vatandaşlarımızın merak ettiği konuları Sayın Bakanlarımız buraya geldiklerinde ayrıntılı olarak açıklayacaklardır. İlçemiz için yeni bir imar planı yapılacak. 11 okulumuz kullanılamaz hale gelmiş. Canla başla halkımızın mağduriyetini gidermeye çalışacağız. Bu okullarımızı da yeniden inşa edeceğiz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ilk heyetinin yaptığı tespit çalışmalarına yapılan bazı itiraz var. Bu itirazlardan bazıları haklı da olabilir. Yeni komisyonların kurularak tekrar bir tespit çalışması yapılması da gündemde ama tabi ayrıntıları ve kesin bilgileri Sayın Bakanımız açıklayacak" dedi.

Mağdur  olan vatandaşların sorunları ile sürekli ilgilendiklerini belirten Toprak, "Halkımız için buradayız ve gelen, arayan tüm vatandaşlarımızın sorunları ile ilgilenmeye çalışıyoruz" dedi.

GAZETECİLERİN SORUNLARI

Yaklaşık yarım saat süren görüşme sırasında gazeteciler ilçede mesleki anlamda yaşadıkları sorunları da Vali Toprak'a iletti. İlçede yayın yapan yerel gazetelerin ilan sorunları ve il genelinde neredeyse tüm haber sitelerinin erişime engellenmiş olmasını not alan Toprak, "Basının görevi halkı bilgilendirmektir. Bu anlamda yaşadığınız sorunları gidermek için elimizden geleni yapacağız" dedi.

1-20160630134249.jpg

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.