Yüksekova’da geleneksel yıl sonu sergisine yoğun ilgi

Yüksekova’da geleneksel yıl sonu sergisine yoğun ilgi

Yüksekova’da Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan "2014 Geleneksel Yıl sonu Sergisi" yoğun ilgi gördü.

YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA - Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde 2013-2014 eğitim-öğretim yılında ilçe merkezi, belde ve köylerde el sanatları, makine nakışı, ahşap boyama, gümüş takı tasarım, boncuk, kurdele nakışları ve giyim kursları gibi 44 farklı branşta 212 kursun geleneksel yılsonu sergisi düzenlendi.

Kültür merkezinde düzenlenen serginin açılışı öncesi kısa bir konuşma yapan İlçe Kaymakamı Yasin Tikdağ, Halk Eğitim Merkezi’nin, vatandaşların mesleki bilgilerini veya tecrübelerini arttırma konusunda çeşitli kurslar düzenlediklerini söyledi.  

haberinfotograflari.gif

Halk Eğitim Merkezi’nin 2014 yılı içerisinde 5 binin üstünde vatandaşa kurs verdiğini belirten Tikdağ konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bir yıl boyunca 5 bin insan emeklerini, gayretlerini, zamanlarını belli bir noktaya odaklamak suretiyle memleketin gelişimine, kendi kişisel gelişimine ve ülkemizin ilerlemesine katkı sağlamak adına bir şeyler ortaya koydular. Bu takdire şayan bir durumdur. Bunun arttırılarak devam etmesi ülkemizin ve ilçemizin geleceği ile insanımızın daha birikimli, donanımlı olması açısından çok önemlidir. Biz devlet olarak kurumlar kurarız ve bu kurumların içini doldurup, bu kurumların verimli bir şekilde işlemesini sağlamakla görevliyiz. Bunu yaparken de temel hedefimiz insanımıza hizmet etmektir. İnsanımız her türlü hizmetin en güzeline ve en iyisine laiktir. Dolayısıyla vatandaştan veya beraber yaşadığımız, aynı havayı soluduğumuz insanlardan bağımsız bunu gerçekleştirme ihtimalimiz yok. Hep beraber, el ele vererek bu başarıyı ortaya koyacağız. Sizin gösterdiğiniz gayret ve emek yarınlar için size katkı sağladığı gibi bizim devlet olarak doğru bir yolda olduğumuz ve doğru bir eğitim verdiğimizin de kanıdır.  Bugün bu salonu ilk defa bu kadar dolu görüyoruz. İnşallah bu salonu daha nice güzel günlerde doldurmak nasip olur. Kursiyerlerimizin tamamını gönülden tebrik ediyorum."

Ardından konuşan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Recep Yağan ise Soma ilçesinde meydan gelen maden kazasında hayatlarını kaybeden madencileri anarak konuşmasına başladı.

Milli Eğitim faaliyetleri içerisinde Halk Eğitim Merkezi’nin büyük bir yeri ve önemi olduğunu belirten Yağan, yediden yetmişe eğitim ilkesine göre hareket edilen Halk Eğitim Merkezinde iyi insan, iyi vatandaş ve nitelikli insan gücü yetiştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Yağan, Halk Eğitim Merkezinde hiçbir ayırım gözetmeyerek tüm vatandaşlara okuma yazma, mesleki, teknik ve genel kurslar açarak bilgi ve beceri kazandırma imkanı sağladıklarını belirtti.

Konuşmaların ardından Dize Folklor Kulübü Antrenörlerinden Süleyman Ayhan ve Bülent Oğuz'un ekibinin yaptığı gösteri salondakilerden uzun süre alkış aldı.

Ardından açılışını Kaymakam Tikdağ ve Belediye Eş Başkanı Ruken Yetişkin'in yaptığı sergi vatandaşlara açıldı. 

44 farklı branşta el ürünlerinin sergilendiği sergi büyük bir ilgi gördü. Kaymakam Tikdağ, sergideki stantları gezerek ürünler hakkında bilgi aldı.

Serginin beş gün süreceği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum