Yüksekova’da Fen Lisesi'nin ilk ders zili çaldı

Yüksekova’da Fen Lisesi'nin ilk ders zili çaldı

Yüksekova ilçesinde ilk Fen Lisesi açıldı. Fen Lisesi'ni kazanan öğrenciler ilk derse aileleri ile birlikte geldi. Fen Lisesi'nde 19’u erkek 41’i kız toplam 60 öğrenci eğitim görecek.

İlçenin Esentepe Mahallesi’nde bulunan İsmet Alkan Anadolu Lisesine ait binada açılan Fen Lisesi, 2022-2023 eğitim ve öğretim yılına yapılan törenle başladı.

Törene, Yüksekova Milli Eğitim Müdürü Yusuf Atael, Şube Müdürü İskender Akdoğan, Fen Lisesi Müdürü Emrullah Şin, öğrenciler ve velileri katıldı. Fen lisesinin açılmasının sevincini yaşadıklarını ifade eden Yüksekova Milli Eğitim Müdürü Atael, “Yüksekova’nın rüyası olan, eğitime büyük katkısı olacak Fen Lisesi'nin açılmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Büyük bir heyecan yaşıyoruz ve okulumuz öğrencileri ile buluştu.

Kıymetli gençler, sizler, bu ülkenin bir değerisiniz. Yüksekova’da doğdunuz. Yüksekova’da kalmayacaksınız. Belki ülkemizin farklı illerinde bulunacaksınız. Her gün hedefinize yeni adımlarla yürüyebilen bireyler olarak girin. Ne kadar gayret gösterirseniz emin olun meslek hayatınızda da o denli başarılı olacaksınız.” dedi.

866ec144-42d5-489c-a8af-a5eed1bb480f.jpg

222128af-b4f4-4b11-8e8f-a7e0a9eaff0d.jpg

 Yüksekova Haber
Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum