Yüksekova'da farklı bir gaz kullanıldı iddiası

Yüksekova'da farklı bir gaz kullanıldı iddiası

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde bombalanan mahallelerden yakınlarını arayan bazı kişiler farklı bir gaz kokusu aldıklarını ve ölülerin olduğunu söyledi.

YÜKSEKOVA HABER

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Yüksekova ilçesinde bombalanan Orman ve Kışla mahallelerinden yakınlarını arayan bazı kişiler farklı bir gaz kokusu aldıklarını ve yaşamını yitirenlerin olduğunu söyledi. 

HDP Van Milletvekili Lezgin Botan, telefonla kendilerine ulaşan bir kişinin zehirli bir gaz kullanıldığı yönünde kendilerine bilgi ulaştırdığını, bunun üzerine kendilerinin de bilgiyi teyit etmeye çalıştıklarını ifade etti.

DİHA'ya ulaşan bir kişi ise yaşamını yitirenlerin cenazelerinin özel harekat timleri tarafından bir evde toplandığını iddia etti.

HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan ise mahallerdeki sivillerin sürekli kendilerini aradıklarını belirterek, "'Nefes alamıyoruz' diye yardım istiyorlar. Atılan gazın çeşidini bilmiyoruz ama insanlarımız burada çok zor durumda. 30'la 40 arası insanın ise tamamen yandığı bilgisi var. Bizi arayan ve ağlayan bir anne 'Nefes alamıyoruz. Bizi kurtarın burada evlerimiz yakılıyor. Burada farklı bir gaz kullanılıyor' diyor" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.