Yüksekova'da elektrik ve su sıkıntısı baş gösterdi

Yüksekova'da elektrik ve su sıkıntısı baş gösterdi

Sokağa çıkma yasağının 29’uncu gününde devam ettiği Yüksekova’da yaklaşık 10 mahallede yasakla beraber elektrik ve su sıkıntısı yaşanıyor.

YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA – Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 13 Mart’ta Valilik tarafından ilan edilen sokağa çıkma yasağı 29’ncu gününü ardından bıraktı.
İlçede yasağın ilan edilmesi ve çatışmaların başlamasıyla 10 mahallede elektrik ve su sıkıntısı görülmeye başlandı.

haberingoruntuleri.gif

Yüksekova Belediye Başkanvekili Adile Kozay’ın verdiği bilgilere göre, ilçeye bağlı Kışla, Mezarlık, Orman, Cumhuriyet, Güngör, Yeşildere, Dize, İpek, Esentepe ve Esenyurt mahallelerine, şebeke hatları patladığı için su verilemiyor. Patlayan şebeke borularının da çatışmalar nedeniyle onarılamadığını belirten Kozay, ilçede bulunan ve su sıkıntısı yaşayan vatandaşlara itfaiyeler aracılığıyla su temin edilebildiğini aktardı. Başkanvekili Kozay, ilçede bir evde yada iş yerinde yangın çıktığı zaman itfaiyenin olay yerine polis eşliğinde gittiğini de kaydetti. Kozay, ilçede bulunan ve ihtiyaç sahibi kişilere yardım etmek için hazır bekleyen bir ekibin beklediğini ve yasağın kaldırılması durumunda da bu ekibin çalışmalarına devam edeceğini vurguladı.

'ELEKTRİK ARIZALARI GİDERİLEMİYOR'

İlçede yaşanan bir diğer sıkıntı ise elektrik. Van Gölü Elektrik Dağıtım ve Anoniş Şirketi (VEDAŞ) yetkililerinden alınan bilgilere göre, Kışla, Mezarlık, Orman, Cumhuriyet, Güngör, Yeşildere, Dize, İpek, Esentepe ve Esenyurt mahallesinin bir bölümüne elektrik verilemiyor.
Enerji nakit hatlarının bombardıman ile patlamalardan dolayı koptuğunu ve bu yüzden elektrik veriemediğini belirten yetkililer, söz konusu arızalara müdahale edemediklerini de kaydetti.
Köylerde yaşanan elektrik arızalarına müdahale ettiklerini kaydeden VEDAŞ yetkilileri, bunun da polis zırhlı araçlarının eşliğinde yapıldığını belirtti.

i-1-20160410145115.jpg

Öte yandan ilçede yoğun bombardıman ve çatışmalar bugün de sürüyor. Özellikle Yeşildere, Esentepe, Cumhuriyet, Orman ve Mezarlık mahallesinde birçok noktada dumanlar yükseliyor.
Top atışlarının gün boyu devam ettiği ilçede zaman zaman silah sesleri de yankılanmaya devam ediyor.

İlçede yoğun zırhlı araç ve ambulans hareketliliği de dikkat çekiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.