Yüksekova’da elektrik arızası giderildi

Yüksekova’da elektrik arızası giderildi

Hakkari Yüksekova ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle yüksek gerilim hatlarının düşmesi sonucu bir belde, 4 mahalle ve 11 köy enerjisiz kalırken, VEDAŞ ekiplerinin çalışmaları sonucu arıza giderildi.

ÖMER OĞUZ / YÜKSEKOVA HABER 

YÜKSEKOVA - Yüksekova’da dün gece yağan kar nedeniyle birçok noktada yüksek gerilim hatlarında arıza meydana geldi.

İlçenin Odabaşı ve Çakma köyleri arasındaki yüksek gerilim hatları koptu.

Yüksek gerilim hatlarının düşmesi nedeniyle ilçeye bağlı Esendere beldesi, Cumhuriyet, Güngör, Esentepe, Orman mahalleleri ile Beşatlı, Dara, Vezirli ve Onbaşılar bu köye bağlı 7 mezra enerjisiz kaldı.

i-1-20160208115300.jpg

Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş (VEDAŞ) Yüksekova İşletme Müdürlüğü’ne bağlı ekipler söz konusu arızayı gidermek için dün gece çalışmalara başladı.

Yoğun tipiye rağmen arızanın meydana geldiği noktalara ulaşan ekipler, tüm zorluklara rağmen saatlerce süren çalışmalar sonucunda arızaları giderdi. Arızaların giderilmesi ile enerji akışı tekrar sağlandı.

i-2-879.jpg

VEDAŞ Yüksekova İşletme Müdürü Erdem Kahraman, gazetecilere yaptığı açıklamada, kar yağışı nedeniyle kopan iki nakil hatlarını onardıklarını belirtti.

Söz konusu arızaları gidermek için ekiplerin gece gündüz çalıştığını aktaran Kahraman, “Yaptığımız çalışmalar sonucunda düşen hatların büyük bir kısmını kaldırdık. Doğa şartları çok zor, ama bu vereceğimiz hizmetin önüne geçemeyecek” dedi.

i-3-415.jpgi-5-070.jpgi-6-028.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.